Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων για το ατύχημα στο Πρότυπο

Ο Δήμος Ιωαννιτών από την στιγμή που πληροφορήθηκε το ατύχημα που έγινε στο Πρότυπο Γυμνάσιο κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος επικοινώνησαν με την Διεύθυνση του σχολείου από την οποία δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το συμβάν και στη συνέχεια με τους γονείς του μαθητή που νοσηλευόταν.

Σήμερα από νωρίς το πρωί, συνεργεία από το εργοτάξιο του Δήμου, προχωρούν στην αποκατάσταση της περίφραξης στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ θα εξετάσουν τις δυνατότητες για καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με δήλωσή του εκφράζει τη λύπη του για το ατύχημα και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του μαθητή στον οποίο εύχεται περαστικά.

«Οι σχολικές μονάδες, οι χώροι όπου καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά μας, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Και για τον Δήμο αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις σε πολλές σχολικές μονάδες. Παράλληλα ο Δήμος κλήθηκε να καταβάλει μεγάλα ποσά για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν σε ορισμένα συγκροτήματα, χρήματα που δεν περισσεύουν. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες και στο βαθμό που αφορά τον Δήμο αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το ατύχημα που έγινε. Οφείλω όμως να επισημάνω την ανάγκη σεβασμού από όλους στους σχολικούς χώρους όπως και στους δημόσιους χώρους» σημειώνει στη δήλωσή του.

Ο Δήμος Ιωαννιτών το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε δεκάδες σχολικές μονάδες της περιοχής καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και είναι στη φάση ανάδειξης αναδόχου τα δύο μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό 4,4 εκατομμύρια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες»  (χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) προϋπολογισμού 850.000,00€.

Από το πρόγραμμα Φιλόδημος χρηματοδοτείται επίσης το έργο “Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου”. Το δεδομένο χρονικό διάστημα εξελίσσεται μέσω υπογεγραμμένης σύμβασης, το πρώτο σκέλος της ένταξης που αφορά στις μελέτες πυροπροστασίας των σχολείων ώστε να ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος που αφορά στην υλοποίηση των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας των σχολείων του Δήμου.

Όσο αφορά την αντισεισμική προστασία των σχολικών κτιρίων του Δήμου η Τεχνική Υπηρεσία  ολοκληρώνει τη διαδικασία συμβασιοποίησης έργου με τίτλο: «Προσεισμικός έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών»  προϋπολογισμού 51.523,32€ με χρηματοδότηση επίσης από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που είναι διαχωρισμένα σε δύο (2)  ακόμη υποέργα με τίτλους: (I) «Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών»  προϋπολογισμού 45.000,00€ και (II) «Εκπόνηση Προγράμματος Δράσεων ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης σε θέμα Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου και Καταστροφικών Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών» προϋπολογισμού 6.253,32€.

Παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που αφορούν την επισκευή των κτιρίων και συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης και ηλεκτρολογικών πινάκων, εκτελούνται από τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές, από τις Διευθύνσεις των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς  και από το Τμήμα Συντηρήσεων Έργων και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου, λόγω αρμοδιότητας στη βάση των αιτημάτων των σχολικών μονάδων.

Κατά το έτος 2022 υλοποιήθηκαν ακόμη τα έργα: «Αναβάθμιση και επισκευή σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο Ιωαννιτών» προϋπολογισμού 1.000.000,00€  – «Επισκευή και συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων και των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων αυτών» (χρηματοδότηση ΥΠ.ΕΣ.) προϋπολογισμού 300.000,00€.

Σημειώνεται τέλος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση και τις παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.