Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Η αγωνία μου είναι τι κάνει η πολιτεία για κρατήσει δραστήρια τα άτομα της τρίτης ηλικίας »- Άρθρο της Υποφήψιας Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέλλας Βαρτελάτου

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΑΠΗ Πρέβεζας βρέθηκε χθες η Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα Στέλλα Βαρτελάτου.

Δείτε παρακάτω το άρθρο της Υποψήφιας Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κας Στέλλας Βαρτελάτου:

Με αφορμή την συμμετοχή μου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΑΠΗ Πρέβεζας, θα ήθελα να μοιραστώ λίγες σκέψεις και συναισθήματα για την περίφημη τρίτη ηλικία που διαπιστώνουμε ότι μόνο τρίτη δεν είναι….αλλά αποτελεί ένα ζωηρό κοινό με λειτουργούς όλων των ηλικιών και μεγάλη ευαισθητοποίηση.

Για μένα τα ΚΑΠΗ Πρέβεζας ξεκινάμε από την γιαγιά μου την κα Σπυριδούλα που κάθε Πέμπτη πήγαινε να την δει ο γιατρός μέχρι την επί σχεδόν μια δεκαετία 2010 -2019 ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλοςόπου έζησα και ένιωσα την αγωνία του Δήμου για την οικονομική του ανταπόκριση λόγω της μεταφοράς πρόσθετων αρμοδιοτήτων στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Στη συνέχεια βίωσα την ανασφάλεια όπως αλλά κυρίως οι χρήστες και οι λειτουργοί των κοινωνικών δομών λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μας έπληξε την προηγούμενη δεκαετία.

Τα ΚΑΠΗ είναι ένας κορυφαίος θεσμός που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία μας, τα παραμύθια, η παράδοση, οι παραδοσιακές τεχνικές αναπτύχθηκαν στα ΚΑΠΗ.

Τα ΚΑΠΗ προσφέρουν τη δυνατότητα της διαγενεακότητας.

Η αγωνία μου είναι τι κάνει η πολιτεία για κρατήσει δραστήρια τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η χώρα μας φαίνεται ότι δεν δίνει ευκαιρίες στην τρίτη ηλικία.

Το γεγονός αυτό είναι πολύ στενάχωρο και η ελληνική κοινωνία πρέπει να το αντιμετωπίσει προασπίζοντας την στενή σχέσηπου εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά, τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες και βοηθώντας τους ηλικιωμένους ανθρώπους να έχουν μια καλή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες από τις δομές του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.