Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρώτο κουδούνι σήμερα με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία της Άρτας

Χρ. Τσιρογιάννης: «Νιώθω την αγωνία και την ελπίδα του κουδουνιού της πρώτης σχολικής ημέρας. Η ευθύνη μου ως πατέρας και ως Δήμαρχος απέναντι στην μαθητική κοινότητα είναι διπλή».

 

Πρώτο κουδούνι σήμερα με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία της Άρτας να γεμίζουν ξανά με παιδικά χαμόγελα και φωνές. Οι μαθητές επέστρεψαν πίσω στα θρανία με τους εκπαιδευτικούς να τους εύχονται μια σχολική χρονιά γεμάτη χαρά και γνώση.

Όλο το καλοκαίρι – όπως κάθε χρονιά – ο Δήμος Αρταίων βρίσκονταν  σε όλες τις σχολικές μονάδες, υλοποιώντας ένα ευρύ τεχνικό πρόγραμμα με πολλές παρεμβάσεις στην πλειοψηφία των σχολικών υποδομών, με προτεραιότητα και ανάλογα με τον βαθμό ανάγκης,όπως ενεργειακή αναβάθμιση για την μείωση των λειτουργικών εξόδων, τοποθέτηση ελαστοσυνθετικού τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ σε σχολικές αυλές σε όλο το εύρος του Δήμου, εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των ιδιόκτητων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμουκαι πολλά ακόμα, ώστε να έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον

Ασφαλώς πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητοι καθαρισμοί με τις σχολικές μονάδες να ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό και ώρες καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παρέστησαν σήμερα στον Αγιασμό που τελέστηκε, σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Από το 12ο Νηπιαγωγείο, το 3ο και 5ο  Δημοτικό Σχολείο και το 2Ο   Λύκειο όπου και παρέστη, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε:

 

Τι είπε ο Δήμαρχος για τις παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης 3εκ. ευρώ των σχολικών υποδομών:

 

«Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι ένα νέο ξεκίνημα για παιδιά εκπαιδευτικούς και γονείς και έχουμε όλοι την ίδια αγωνία για τα παιδιά μας. Σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας έχουν γίνει εργασίες και σε κάποια από αυτά και ενεργειακής αναβάθμισης για να μειώσουμε τα λειτουργικά τους έξοδα, με στόχο μας στο άμεσο μέλλον να εντάξουμε και άλλα σχολεία. Επιπλέον σε σχολεία της πόλης αλλά και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες έχει τοποθετηθεί στις σχολικές αυλέςελαστικός τάπητας στα γήπεδα μπάσκετ, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια. Σεβόμαστε τα δημοτικά χρήματα γιατί τα χρήματα είναι χρήματα όλων των δημοτών και καλώ να σεβαστούμε όλοι το δημόσιο χώρο. Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που έχουμε σχολικές υποδομές σε πολύ καλή κατάσταση και που χρόνο με τον χρόνο αναβαθμίζονται και αυτό γιατί είμαστε σε ένα πολύ κάλο επίπεδο συνεργασίας με γονείς και εκπαιδευτικούς,  μπορούμε όμως να πάμε ακόμη πιο ψηλά».

 

Τι είπε ο Δήμαρχος για τα περιστατικά bulling:

 

«θα ήθελα όμως να αναφερθώ και σε κάτι άλλο πολύ σημαντικό που απασχολεί όλους μας, τον σχολικό εκφοβισμό,  που δεν θα πρέπει να υπάρχει στα σχολεία της πόλης αλλά και σε κανένα σχολείο. Πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας και τα ματιά μας ανοιχτά και όλοι να μιλάμε στο σωστό χρόνο ώστε να προστατεύσουμε την σχολική μας κοινότητα. Τέλος στα σχολεία του Δήμου μας υπηρετούν άξιοι εκπαιδευτικοί, τους οποίους και ευχαριστώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν με τα παιδιά μας, εύχομαι σε εκείνους καλή δύναμη και στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο. Επαναλαμβάνω ότι ο Δήμος είναι εδώ και δίπλα σε  όποιο σχολείο, μαθητής, γονέας, εκπαιδευτικός, χρειάζεται το οτιδήποτε. Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για την εκπαιδευτική κοινότητα».

Οι επισκέψεις των μελών της Δημοτικής Αρχής:

Σε σχολεία του Δήμου παρέστησαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Δημήτρης Ευαγγέλου, παρέστη στο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο,  στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Κωνσταντίνος Τράμπας, ο Χριστόφορος Σιαφάκας έδωσε το «παρών» στο 6ο  Δημοτικό και στο 5ο Γυμνάσιο, ο Μιχάλης Κοτσαρίνης, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ανέζας, ο Νίκος Λιόντος στο 8ο Δημοτικό, ο Παντελής Κωλέτσος στο Δημοτικό Σχολείο Καλοβάτου και στο Μουσικό Σχολείο , ο Γιώργος Πανέτας στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Γραμμενίτσας, ο Γιώργος Μπουκουβάλας στο Δημοτικό Καμπής και στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αμμοτόπου. Ο Σωτήρης Χρηστούλης στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο, ο Παναγιώτης Γαλάνηςστο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη 4Ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό. Επιπλέον ο Δημήτρης Ευαγγέλου το απόγευμα θα παραστεί στον Αγιασμό του Εσπερινού Σχολείου Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.