Συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 14/05/20 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας η συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους των Ξενοδόχων της περιοχής.Χθες να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων (Δείτε ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου κ Λεωνίδας Αργυρός συναντήθηκαν στις 10:30 π.μ. με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Κώστα Ανατολιωτάκη και από τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας στις 12:30 μ.μ. με τον πρόεδρο κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Φάρρα και Σπύρο Ζουπάνο.

Την σύσκεψη στις 12:30 άνοιξε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου κ. Λεωνίδας Αργυρός όπου μίλησε για τα πρωτόκολλα ασφαλείας των Ξενοδοχείων που θα πρέπει να εφαρμοστούν  από τις μονάδες έτσι ώστε  επισκέπτες και προσωπικό να  αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς.  Η κάθε μονάδα θα πρέπει να έχει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση κρούσματος COVID-19 και να είναι συμβεβλημένη με ιατρό, ώστε αν υπάρξει περιστατικό να μπορεί να ανταπεξέλθει ώστε το κρούσμα να απομονωθεί και να μπορεί να εξασφαλίσει την μετάβαση του από το ξενοδοχείο.

Όσο για τα ξενοδοχεία καραντίνας όπου έχουν τεθεί να υπάρξουν ανά Νομό ο κ. Αργυρός τόνισε ότι και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί το συγκεκριμένο Ξενοδοχείο όπου θα είναι για τον COVID-19 μπορεί να υπάρξει στιγματισμός στην συγκεκριμένη μονάδα αλλά και μετά την περίοδο αυτή. Στη συνέχεια μίλησε για τα πλεξιγκλάς που θα τοποθετηθούν στις recepcionαλλά και την σκέψη ότι μπορεί να υπάρξει και υπαίθριοCheckin. Toθετικό είναι ότι και να υπάρξει κρούσμα θα απομονωθεί γρήγορα, ο χώρος θα απολυμανθεί και η μονάδα θα συνεχίσει τη λειτουργία της κανονικά.

Το λόγο πήρε ο κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης τονίζοντας ότι όλες οι μονάδες θα εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα θέσει η Κυβέρνηση, αφού δεν θέλει κανείς να χάσει προσωπικό ή να στιγματιστεί η μονάδα.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου επεσήμανε τα πλεονεκτήματα που μπορεί και πρέπει να προτάξει η Πρέβεζα αυτή την περίοδο για να προσελκύσει τουρισμό επαναλαμβάνοντας ότι η μεγάλη ακτογραμμή της, η υγειονομική κάλυψη και η εύκολη πρόσβαση μπορούν να την καταστήσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού.

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος: ‘’ Είναι μια δύσκολη περίοδο μεκαταστάσεις που και εμάς μας έχουν βγάλει εκτός προγράμματος γιατί και εμείς είχαμε κάνει σχέδια για την τουριστική προβολή και όλα αυτά έχουν αλλάξει. Σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού ήταν από τα Βαλκάνια και οδικώς που ερχόντανε στην Πρέβεζα. Οι πληροφορίες που έχω από Σερβία είναι ότι τους βάζουν να κάνουν τεστ με κόστος περίπου 60 ευρώ το άτομο στην έναρξη του ταξιδιού αλλά και τους υποχρεώνουν να ξανακάνουν το τεστ στην επιστροφή, κόστος που είναι μεγάλο για μια οικογένεια.

Οπότε ένα μεγάλο μέρος δεν ξέρουμε αν θα κατέβει από τα Σκόπια, Σερβία και Ρουμανία και εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα.Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να επικεντρωθούμε στον εσωτερικό τουρισμό και την προβολή της Πρέβεζας ως κομμάτι ασφαλή για την χρονική περίοδο όπου είναι μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια και αφού περάσει το καλοκαίρι αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να φτιάξουμε την νέα περίοδο γιατί για εμάς έρχεται η μετακορωνοϊού εποχή που μέχρι το Δεκέμβριο να είμαστε προετοιμασμένοι σε ποιες αγορές θα κινηθούμε.

Ήδη με παρουσιάσεις στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πρέβεζα και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλο το επόμενο διάστημα, στοχεύοντας κυρίως στην προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού και ανεβάζοντας παράλληλα ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το επόμενο καλοκαίρι.

Μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη θα έχουμε εκπονήσει πλήρες σχέδιο στοχευμένης προβολής της περιοχής μας με ξεχωριστές ενότητες για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον οικοτουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό και γενικότερα όλες τις επιμέρους μορφές τουρισμού .

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και την προσέλκυση νέων αγορών και οι επαφές μας μέχρι τώρα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία που θα έχει ο τουρισμός στο Δήμο μας τα επόμενα χρόνια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.