Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων. (Δείτε ΕΔΩ)

Όσα σωματεία επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α Γύρο, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις, χωρίς δηλαδή να τους επιβληθούν ποινές όπως αφαίρεση βαθμών στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν και πρόστιμο.

Επίσης,  η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gosports.gr, δεδομένου ότι θα διεξαχθεί μόνο ο Α Γύρος, οι αγώνες θα γίνονται κάθε Κυριακή και χωρίς εμβόλιμες μεσοβδόμαδα, όπως γίνεται στη Super League 2.  Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021, άρα οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Κυριακή από 28/3 έως και 13/6, με μοναδική Κυριακή εκτός προγράμματος τις 2 Μαΐου, λόγω Πάσχα, ώστε να ολοκληρωθούν οι 11 αγωνιστικές του Α Γύρου που υπολείπονται.

Όλα αυτά ισχύουν μόνο εάν και εφόσον η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εγκρίνει την έναρξη των αναμετρήσεων για την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Ένα βασικό θέμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει, είναι τα εβδομαδιαία τεστ που είναι υποχρεωτικά αν τα έξοδα θα τα αναλάβει η πολιτεία ή η Περιφέρεια ή αν αυτά θα επιβαρύνουν εξ’ολοκλήρου τα σωματεία. Σύμφωνα με πληροφορίες,γίνονται ενέργειες να ενταχθούν οι αθλητές στον δειγματοληπτικό έλεγχο που γίνεται σε κάθε Δήμο ή Περιφέρεια. Και για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος,ήδη κάποιοι Δήμοι και μόνο για την ομάδα του Δήμου που συμμετέχει στη Γ Εθνική, έχουν αναλάβει να καλύψουν προσωρινά το κόστος των τεστ.