Ευχαριστήριο μήνυμα του Κώστα Κωνή

Ποτέ δεν αποτυχαίνουν αυτοί που προσπαθούν για έναν σκοπό. Γιατί η επιτυχία δεν μετριέται απ’ αυτό που έχεις κατορθώσει, αλλά από την αντίσταση που συνάντησες και από το κουράγιο που έδειξες στη μάχη απέναντι σε αμέτρητες αντιξοότητες. Εξάλλου αυτό που πρέπει να φοβάται κανείς και να στενοχωριέται, είναι να μην επιμείνει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος.
Η νέα μου προσπάθεια στην Πρέβεζα, δεν είχε θετική κατάληξη. Η επιλογή του Πρεβεζάνικου λαού για την διεδρική εκπροσώπηση του, στη Βουλή των Ελλήνων, ακούει ξανά στα ονόματα: Στέργιος Γιαννάκης από τη ΝΔ και Κώστας Μπάρκας από το ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους τους συγχαίρω και τους εύχομαι καλή δουλειά, από τις θέσεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αντίστοιχα και βέβαια διαφορετικούς ρόλους.
Ευχαριστώ όλους, αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί μου, αυτούς που με αποδέχθηκαν, αυτούς που μας άκουσαν και δεν μας επέλεξαν, τόσο εμένα, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και αυτούς που με ανέχθηκαν για 5 μήνες, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Ευχαριστώ και τους συνυποψήφιους μου, για την κοινή μας προσπάθεια.
Ανεξάρτητα του αποτελέσματος, θα μου μείνει βαθιά χαραγμένη ευχάριστα, στο είναι μου και στη σκέψη, αυτή η εμπειρία του για 3 φορά υποψήφιου βουλευτή Πρέβεζας.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή πορεύτηκα με ήθος, με πνεύμα συλλογικότητας, με αξιοπρέπεια, με πολιτικό αφήγημα την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής ως αδιαπραγμάτευτη θέση μας στο δίλλημα που μας έθεταν οι “πονηροί” του δήθεν δικομματισμού.
Μίλησα, συζήτησα με πολλούς ανθρώπους του πνεύματος, ελεύθερους επαγγελματίες, ανήσυχους και πρωτοπόρους της υγιούς επιχειρηματικότητας πολλών τομέων της Πρεβεζάνικης οικονομίας, λειτουργούς του δημόσιου τομέα εν γένει, της εργασίας, της αγροτιάς, κτηνοτρόφους, νέους, ανέργους και πολλούς άλλους… άκουσα προβληματισμούς, προτάσεις, αγωνίες, βίωσα θυμούς, απαξία για τον πολιτικό κόσμο, έζησα ακόμη και εκδικητικές διαθέσεις για την όλη πραγματικότητα… όλοι όμως συμφωνούν ότι η αγάπη στην πατρώα μας Γη είναι ο ισχυρός συνδετικός κρίκος που ενώνει τη μοίρα και την κοινή μας προσπάθεια για προοπτική και ανάπτυξη σε μια άλλη λογική αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με ενίσχυση της περιφέρειας.
Σας ευχαριστώ όλους.