Την βεβαιότητα ότι το 23ο ΕΚΟ All Star Game, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου, θα είναι από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία του θεσμού εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος. «Η Θεσσαλονίκη είναι το λίκνο του ελληνικού μπάσκετ», τονίζει ο κ. Γαλατσόπουλος και επισημαίνει ότι: «Το κοινό της πόλης αξίζει να ζήσει ξανά την εμπειρία του ΕΚΟ All Star Game, 23 χρόνια μετά την προηγούμενη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Αλεξάνδρειο».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δηλώνει στο www.esake.gr δικαιωμένος από την απόφαση να επιστρέψει το ΕΚΟ All Star Game στις διοργανώσεις της μπασκετικής σεζόν, εξηγεί ποιό μήνυμα θέλει να δώσει η φετινή «Γιορτή των Αστεριών της Betshop Basket League» και καλεί τους φιλάθλους να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των αθλητών που θα αγωνιστούν στο ΕΚΟ All Star Game και να παρακολουθήσουν από κοντά το υπερθέαμα που θα φιλοξενηθεί στο Αλεξάνδρειο το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου.

– Ο θεσμός του ΕΚΟ All Star Game επέστρεψε την περασμένη σεζόν ύστερα από απουσία τεσσάρων χρόνων. Φέτος είναι η χρονιά της επανακαθιέρωσης του στο μπασκετικό καλεντάρι;

«Πριν από 12 μήνες παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία τολμήσαμε σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ και με την πολύτιμη συμπαράσταση του Χρυσού Χορηγού μας, της ΕΚΟ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας καυσίμων, να επαναφέρουμε τον θεσμό του All Star Game, γιατί λαμβάναμε μηνύματα από τους μικρούς κυρίως φίλους του αθλήματος, αλλά και τους μεγάλους ότι ήθελαν να ζήσουν ξανά την μοναδική ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς που δημιουργείται στα All Star Game.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα. Η διοργάνωση της Πάτρας ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία των All Star Game. Το κλειστό γήπεδο «Δημήτριος Τόφαλος» γέμισε και τις δύο ημέρες από οικογένειες και παιδιά, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα δρώμενα του παρκέ, οι τηλεθεάσεις της ΕΡΤ ήταν αξιοσημείωτα υψηλές, η οργάνωση άψογη και σημειώθηκε, επίσης, εμπορική επιτυχία.

Η επιτυχία της Πάτρας μας ώθησε στην καθιέρωση του θεσμού του ΕΚΟ All Star Game στο καλεντάρι της μπασκετικής σεζόν».

– Γιατί επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη για να φιλοξενήσει το ΕΚΟ All Star Game ’19;

«Διότι θεωρήσαμε ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης αξίζει να ζήσει ξανά την εμπειρία του ΕΚΟ All Star Game, 23 χρόνια μετά την προηγούμενη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην πόλη. Η Θεσσαλονίκη είναι το λίκνο του ελληνικού μπάσκετ. Εδώ πριν από 100 χρόνια έγιναν οι πρώτοι αγώνες του αγαπημένου μας αθλήματος. Από την Θεσσαλονίκη, επίσης, έγινε στην δεκαετία του ’80 το μπάσκετ δημοφιλές στο ευρύ κοινό της Ελλάδας.

Το μπάσκετ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της πόλης της Θεσσαλονίκης και είμαι βέβαιος ότι το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης θα «αγκαλιάσει» την 23ο ΕΚΟ All Star Game – όπως έχει ήδη κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – και πως η διοργάνωση θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις επιτυχημένες στην ιστορία του θεσμού.

Είναι ευτυχής συγκυρία, επίσης, ότι το ΕΚΟ All Star Game ’19 επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, την χρονιά, που συμπληρώνονται 100 έτη από τους πρώτους αγώνες μπάσκετ στην Ελλάδα που έγιναν στην σκιά του Λευκού Πύργου. Σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ έχουμε ετοιμάσει εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΕΚΟ All Star Game ‘19 για να τιμήσουμε την επέτειο και ανθρώπους που συνέβαλαν στο να γίνει το μπάσκετ το εθνικό άθλημα της χώρας».

– Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σας για την φετινή διοργάνωση;

«Πάνω από όλα θέλουμε όλοι μας, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, κριτές και φίλαθλοι, να ευχαριστηθούμε το διήμερο του ΕΚΟ All Star Game ’19. Να προσφέρουμε χαρά και όμορφες στιγμές στους μικρούς και μεγάλους φίλους του μπάσκετ. Να γεμίσει και τις δύο ημέρες του event το Αλεξάνδρειο από παιδιά και οικογένειες.

Να δώσουμε το μήνυμα ότι το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα ενώνουν τους ανθρώπους. Ότι στον αθλητισμό είμαστε όλοι ίσοι, γι’ αυτό καλώ τους φιλάθλους να χειροκροτήσουν θερμά τα παιδιά της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

Παράλληλα θέλουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη και την στήριξη τους κοινωνίας προς το μπάσκετ. Γι’ αυτό όπως και σε κάθε διοργάνωση έχουμε προγραμματίσει δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης. Το μήνυμα του All Star Game, άλλωστε, είναι ότι το μπάσκετ δεν είναι μόνο η νίκη ή η ήττα, αλλά κοινωνικό γεγονός για όλη την οικογένεια.

Φέτος, εξάλλου, για πρώτη φορά θα έχουμε την χαρά να συνεργαστούμε για πρώτη φορά με τον ΟΚΑΝΑ, που επιτελεί σπουδαίο έργο στην πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών».

– Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους φιλάθλους;

«Αρχικά τους καλώ να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο site του ΕΣΑΚΕ και ήδη μέσα στις πρώτες ημέρες συμμετέχουν χιλιάδες φίλαθλοι, για την ανάδειξη των αθλητών και των προπονητών που θα αγωνιστούν στο All Star Game ‘18. Τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι, να γίνουν «μικροί προπονητές» και να δουν τους αγαπημένους τους παίκτες να αγωνίζονται στην «γιορτή» του επαγγελματικού μπάσκετ και τους αγαπημένους προπονητές τους να τους καθοδηγούν.

Καλώ, επίσης, τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της χώρας να έρθουν στο Αλεξάνδρειο το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου για να ζήσουν την εμπειρία του ΕΚΟ All Star Game ’19, να γίνουν μέρος της εορταστικής ατμόσφαιρας του και να βιώσουν όμορφες στιγμές μαζί με τους πρωταγωνιστές της Betshop Basket League».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ