Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:00 στο κτήριο της πρώην Λαϊκής Αγοράς στην Πρέβεζας με θέμα την διεξαγωγή του 7ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής όπου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου στην πόλη της Πρέβεζας με τη συμμετοχή 350 αθλητών και 13 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν η κα Αγγέλη – Παπαϊωαννίδη Ελευθερία, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας-Πρόνοιας και Πολιτισμού,  η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού κα Δήμητρα Κοψάρη και η κα Βασιλική Ζαντραβέλη, γυμνάστρια και προπονήτρια του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κλεοπάτρα.

Το 7ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής διοργανώνεται απο τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας, τον Α.Γ.Σ. Κλεοπάτρα Πρέβεζας και με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε η κα Αγγέλη – Παπαϊωαννίδη Ελευθερία όπου είπε τα εξής: «Ο Δήμος για άλλη μια χρονιά φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής όπου για 7η χρονιά συνδιοργανώνεται από τον Δήμο, την Περιφέρεια, τον Α.Γ.Σ. Κλεοπάτρα και με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Να πούμε ότι ο Πολιτισμός είναι και ο Αθλητισμός γιατί πάντα στα πλαίσια του ευ συναγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Νομίζω ότι προσφέρει ότι καλύτερο στην νεολαία, στα παιδιά στο να μάθουν να είναι ευγενείς, στο να μάθουν να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία της ζωής τους όπως πρέπει, όχι στα πλαίσια του ανταγωνισμού αλλά πάντα του συναγωνισμού. Έτσι η παρότρυνση θα είναι στους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στην γυμναστική να μάθουν να συναγωνίζονται ευγενώς πάντα και νομίζω ότι η κα Ζαντραβέλη το καταφέρνει αυτό από πάρα πολλά χρόνια που την γνωρίζω και εκπροσωπεί επάξια τον Σύλλογο στο να έχει γύρω της από το πιο μικρό παιδάκι έως το πιο μεγάλο, να καταφέρνει να δώσει ένα υπέροχο αθλητικό αποτέλεσμα μα και θέαμα θα έλεγα γιατί συνδυάζει τον χορό και την γυμναστική. Νομίζω ότι πρέπει να σε ευχαριστούμε ως πόλη που υπάρχεις μαζί φυσικά και με άλλους συναδέλφους, ο καθένας ξεχωριστά στο δικό του κομμάτι στον δικό του χώρο. Σ ‘ευχαριστούμε που διοργανώνεις αυτό το φεστιβάλ, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν γιατί δεν είναι μόνο ότι συμμετέχουν στον διαγωνισμό αλλά ότι και η πόλη μας ακόμη μια φορά γεμίζει από ανθρώπους που έρχονται να την δούνε, να την γνωρίσουν, να φιλοξενηθούνε και να ζήσουν την ομορφιά της μικρής μας πόλης. Εγώ ως τμήμα πολιτισμού ακόμη μια φορά θα ευχαριστήσω αλλά και θα ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά μας και ο Δήμος οφείλει να είναι πάντα παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Στη συνέχεια τον λόγο είχε η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού κα Δήμητρα Κοψάρη όπου τόνισε τα εξής: «Πριν εφτά χρόνια δειλά -δειλά ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα και επειδή ο Δήμος θέλει να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις η πρώτη κουβέντα που είπαμε με την κα Ζαντραβέλη είναι «μπορούμε να το κάνουμε», και εμείς είπαμε μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να είσαι αρωγός και να είσαι εσύ που θα διευθύνεις την όλη κατάσταση γιατί η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα και ολυμπιακό φυσικά που θέλει μεγάλη υπομονή, μεγάλη δεξιότητα και θέλει μεγάλη ευθύνη για να φέρει εις πέρας όλο αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι εφτά χρόνια τώρα η πόλη μας γεμίζει με μικρούς και μεγάλους, έρχονται από όλη την Ελλάδα χαιρόμαστε που μπορούμε να προσφέρουμε το θέαμα αυτό το πανέμορφο στις Πλατείες της Πρέβεζας και επίσης χαιρόμαστε γιατί ξεκινήσαμε από πενήντα -εξήντα άτομα και έχουμε φτάσει τα τριακόσια πενήντα και είναι μια ανάσα αυτό για την τοπική κοινωνία γιατί σχεδόν τρεις ημέρες ο κόσμος έχει πάει σε καταλύματα να κοιμηθεί, τα παιδιά βγαίνουν έξω με τους γονείς έτσι δουλεύουν όλοι. Εμείς από την μεριά μας αυτό που μπορούμε πάντα να κάνουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δεν έχουμε την ειδικότητα είναι να στηρίζουμε με τα τεχνικά μας μέσα. Όλοι οι συνάδελφοι του Δήμου δίνουν το παρών εκεί και το κάνουν από ευχαρίστηση γιατί είναι κάτι διαφορετικό και κάτι που μας δημιουργεί και αποσυμπίεση όλους εμάς όταν φορτωνόμαστε και αλλά βάρη τα οποία είναι πιο ισχυρά».

Τέλος τον λόγο είχε η κα Βασιλική Ζαντραβέλη, γυμνάστρια και προπονήτρια του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κλεοπάτρα όπου είπε τα εξής: «Είμαστε η μοναδική πόλη μετά την Κεφαλλονιά όπου μετρά πάνω από τριάντα έτη όπου έχει ένα Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής και είμαστε η μοναδική πόλη στην Περιφέρεια που έχει τολμήσει και έχει καταφέρει να διατηρήσει και να γίνει πλέον θεσμός το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Πρέβεζας. Μπαίνουμε αισίως στην 7η χρονιά και  ευελπιστούμε να συνεχιστεί και να έχει περισσότερες συμμετοχές. Έχουμε 13 Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, είναι με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, είναι επίσημα στο καλεντάρι της Ε.Γ.Ο. αναρτημένο και είναι από τις λίγες διοργανώσεις που καλύπτει όλα τα είδη της Γυμναστικής, έχει ενόργανη γυμναστική, ακροβατική γυμναστική, γενική γυμναστική και ρυθμική γυμναστική. Τριακόσια πενήντα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους θα βρεθούν το διήμερο αυτό στην πόλη της Πρέβεζας. Ευχαριστούμε το Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια για την οικονομική ενίσχυση των προσπαθειών μας αλλά και την ενίσχυση σε υλικό σε έμψυχο ή μη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλαν την εκδήλωση και που βοηθάνε όλα αυτά τα χρόνια να γίνει η Πρέβεζα επίκεντρο και όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στην  Πρέβεζα το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου. Να γίνει ο πόλος έλξης και για επισκέπτες και από την Ήπειρο αλλά και από άλλες περιοχές, έχουμε ομάδες από την Ζάκυνθο, από το Άργος, από την Αθήνα, την Κομοτηνή, από την Θεσπρωτία, από τα Ιωάννινα, από την Αιτωλοακαρνανία και από την Πάτρα. Πιστεύω θα έχει επιτυχία και καλούμε όλους όσους είναι στην πόλη να ενισχύσουν με το χειροκρότημα τους την προσπάθεια όλων των παιδιών. Η διοργάνωση είναι μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και γι’ αυτό είναι μια μεγάλη γιορτή για την γυμναστική γιατί τα παιδιά χαίρονται, παρουσιάζουν τα προγράμματα τους χωρίς να έχουν το άγχος της επίδοσης και την βαθμολογία,  αυτό είναι και η μεγαλύτερη χαρά των παιδιών σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της γυμναστικής. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας οι οποίοι βοηθάνε πάρα πολύ ώστε να στηθεί αυτή η διοργάνωση και χωρίς αυτούς θα ήταν δύσκολο να διεκπεραιωθεί αυτό το δύσκολο έργο αλλά και όσους βοηθήσανε ώστε να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής».