Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 18/12 στο Margarona Royal Hotel η εκδήλωση προώθησης του ελαιοτουρισμό με θέμα “Ελαιοτουρισμός μια υποσχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην Πρέβεζα” από το Επιμελητήριο, με επίσημη προσκεκλημένη την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Συντονίστριες της Εκδήλωσης ήταν η κα Αλεξάνδρα Αγγέλη, Δημοσιογράφος και η κα Έλενα Ράπτη, Υπεύθυνη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή σε σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, παρεμβάσεις σχετικά με την σύνδεση του τοπικού τουριστικού προϊόντος με την τοπική γαστρονομία και το ελαιόλαδο και συζήτηση για τη σύνδεση της Ελαιοκαλλιέργειας με τον τοπικό πολιτισμό και τουρισμό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και του τουρισμού.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννη
Μπούρη, ενώ μίλησαν η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης & Θεματικός Τουρισμού Π.Ε. Πρέβεζας, ο κ. Φωκίων Ζαίμης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Ευθυμίου Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΚΕ & Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ο κ. Ανατολιωτάκης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας, ο κ. Ευθύμιος Παππάς, Πρόεδρος Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας- Διδάκτωρ ΑΠΘ, ο κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης, Πρόεδρος Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας, ο κ. Ευάγγελος Τσοβίλης, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πάργας, ο κ. Δημήτριος Ντούσιας, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας, ο κ. Ιωσήφ Ζιώγας, Συγγραφέας Φιλόλογος, ο κ. Ηλίας Λιάκρης, PARAGAEA Old Olive Oil Factory & Gastronomic Center, η κα Κατερίνα Σωτηροπούλου, Πρόεδρος Κέντρου Καινοτομίας & Πολιτισμού “Innopolis” Ελαιογνωσία ποικιλιών εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από την Πρέβεζα, ο κ.  Παναγιώτης Κάτσαρης, Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Πιστοποίησης της Ποιότητας Ελαιολάδου στην Καλαμάτα, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ο κ. Τάκης Δημητρακόπουλος, Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το I.O.C. Ομάδας Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ.

Ακολούθησε προβολή βίντεο προώθησης της αυθεντικότητας των τοπικών ποικιλιών ελαιολάδου της Κοινής Διασυνοριακής Περιοχής ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ, γαστρονομική επίδειξη τοπικών εδεσμάτων και συνταγών με βάση τα τοπικά ελαιόλαδα και αγροδιατροφικά προϊόντα, δείπνο Ελαιογαστρονομίας και μουσική εκδήλωση από την Ιόνιο Μουσική Σχολή Πρέβεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.