Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
spot_img

Επιστολή Μπούρη προς Γεωργιάδη για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Θέμα: Αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών-παραπόνων από επιχειρήσεις μέλη του λόγω της βίαιης έκρηξης των τιμών της ενέργειας και τις αυξήσεις που παρατηρούνται ήδη στα επαγγελματικά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αυτών, οι οποίες αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής, προϊόντων και υπηρεσιών.

Επισημαίνουμε ότι, κατόπιν μιας μακράς περιόδου με συρρικνωμένους τζίρους λόγω της πανδημίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση με τις υποχρεώσεις τους να συσσωρεύονται διαρκώς. Οι εξωπραγματικές αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός δανειοδότησης πολλών επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.

Βάσει των ανωτέρω, ζητούμε την άμεση εξαγγελία μέτρων που θα στοχεύσουν στην συγκράτηση του ενεργειακού κόστους και κατ’ επέκταση του κόστους παραγωγής, δεδομένου ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων θα οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία.

Eυελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ιωάννης Μπούρης

 

 

 

 

 

Related news

Άντα Ζιώγα
Άντα Ζιώγαhttps://gosports.gr/
Η Αλεξάνδρα Ζιώγα καλύπτει την επικαιρότητα για τo GoSports.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ της παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.