Και επίσημα έγινε χθες Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην Πρέβεζα στο μικρό πάρκινγκ της πόλης (πρώην κινηματογράφος ΓΚΛΟΡΙΑ),  η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού από το Καρναβαλικό Κομιτάτο με τους οργανωτές να κηρύσσουν την έναρξη και τον ουρανό να γεμίζει με βεγγαλικά, βάζοντας την πόλη σε ρυθμούς αποκριάς και δίνοντας μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις φετινές Απόκριες.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην τελετή έναρξης, η οποία είχε μουσικοχορευτικά σχήματα, με τις εκδηλώσεις του Κομιτάτου να κορυφώνονται στις 29 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Πλέουρας καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενος, ενώ κάλεσε το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο να κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού.

Στο χώρο υπήρχαν ψησταριές, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να γευτούν σουβλάκια και λουκάνικα, αλλά και να πιουν  αναψυκτικά, τσίπουρο, μπίρες και κρασί, προσφορά των καταστημάτων της πόλης μας.

Το επόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, το Κομιτάτο διοργανώνει τον Κόκκινο Χορό με καλεσμένο τον Πασχάλη στο Ξενοδοχείο Μαργαρώνα με επιτυχίες από τις δεκαετίες ’60, ’70, 80 μέχρι και σήμερα.