Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
spot_img

Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Κτενά σε Υπουργεία για θέματα της Λευκάδας

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων σε Υπουργεία – και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝΕΠ), στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) – για θέματα που αφορούν στη Λευκάδα.

Ειδικότερα, στο ΥΠΑΝΕΠ ο κ. Κτενάς είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, τόσο για διαδικαστικά θέματα των έργων που υλοποιούνται στη Λευκάδα, όσο και για τα νέα έργα, που ωριμάζει μέσω μελετών η Π.Ε. Λευκάδας.

Στο ΥΝΑΝΠ ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, και με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, και με στελέχη του Υπουργείου, με βασικούς άξονες συζήτησης την Ολοκληρωμένη Χωρική Επάνδυση (ΟΧΕ) Λευκάδας και την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, μέσω ΕΣΠΑ του Υπουργείου, για την Κατασκευή Επιβατικού Λιμένα Νοτίου Λευκάδας. Τέλος, στο ΥΠΑΑΤ, ο κ. Κτενάς είχε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, για τις πρωτοβουλίες της Π.Ε. Λευκάδας για την πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ της «Ασπρολιάς Λευκάδας», και την ανάπλαση του Κτήματος Πασά, για τις οποίες ο Αντιπεριφερειάρχης έλαβε τα εύσημα, καθώς πρόκειται για παρεμβάσεις, που επιβεβαιώνουν τη στενή σχέση του αγροτικού τομέα με την πολιτιστική κληρονομιά και τον αγροτουρισμό. Επίσης, ο κ. Κτενάς έθεσε το ζήτημα της στήριξης των παραγωγών και των κτηνοτρόφων και γενικότερα του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, που πλήττονται από την αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.

Related news

Βασίλης Κούρκουλας
Βασίλης Κούρκουλαςhttps://gosports.gr
Ο Βασίλης Κούρκουλας, Αρχισυντάκτης του GoSports.gr καλύπτει καθημερινά την επικαιρότητα και με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.