Συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00 σε κέντρο εστίασης στον Παντοκράτορα, όπου η Διοίκηση και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε Πρέβεζας «Ιόνιο», μίλησαν για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που θα πρέπει να θέσουν οι επιχειρήσεις κατά το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων μικρής διάρκειας που θα γίνει την Δευτέρα 15/06.

Η ομοσπονδία ανέλυσε τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα ώστε να γίνουν σαφή σε όλους, αφού τα πρόστιμα που επιφέρουν αν δεν υπάρχουν είναι τσουχτερά, ενώ διασαφηνίστηκε ότι το σεμινάριο που είναι απαραίτητο να γίνει από τον συντονιστή του καταλύματος ώστε να πάρει την πιστοποίηση έχει συμφωνηθεί ότι θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα υπάρξει ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις για την έναρξη του.

Πέρα των παραπάνω τέθηκε το θέμα της ονομασίας των καταλυμάτων, όπου επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η καταχώρηση του διακριτικού τίτλου στο Επιμελητήριο και στον ΕΟΤ για να μην υπάρξει κάποιο πρόστιμο από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ακούστηκε επίσης από την Ομοσπονδία ως πρόταση ο τίτλος του καταλύματος να είναι μόνο σε τοπική κοινότητα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα ήθελαν η επιχείρηση να πλήρωνε στο Επιμελητήριο και να κατοχύρωνε την ονομασία του καταλύματος της, ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος να την χρησιμοποιήσει. Έτσι διασφάλιζε την ονομασία, αλλά και το πώς θα κατοχυρώσει την προβολή της, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της. Η ομοσπονδία θέλει να θέσει το όνομα πλέον μόνο ανά κοινότητα, αφού σύμφωνα με την ίδια δυσκολεύονται να βρεθούν νέα ονόματα, και σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό η ονομασία θα είναι αποκλειστική μόνο στην τοπική κοινότητα π.χ Μύτικα, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη κοινότητα π.χ Καναλίου.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα είναι μη λειτουργικό, αφού η κάθε επιχείρηση πάνω στο όνομα της έχει χτίσει τη διαφημιστική της προβολή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η πρόταση ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των τουριστικών καταλυμάτων και σίγουρα θα έχει και συνέχεια. Είναι λογικό μια νεοσύστατη επιχείρηση να μοιράζεται το όνομά της με μια παλιά που έχει προχωρήσει στις ενέργειες προβολής της όλα αυτά τα χρόνια?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.