Δύο  σημαντικές δράσεις που θα  αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής  των Δημοτών  και θα βελτιώσουν  τις υποδομές  και το περιβάλλον της  πόλης , βρίσκονται  σε εξέλιξη από τον Δήμο της Πρέβεζας.

Ο λόγος για τα Σχέδια Δράσης για την    Βιώσιμη Ενέργεια του Δήμου  καθώς και  την  Βιώσιμη  Αστική  Κινητικότητα (ΣΒΑΚ)  Δήμου Πρέβεζας.

Στην  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η παράδοση και ομόφωνη έγκριση της μελέτης του Σχεδίου Δράσης για την  Βιώσιμη Ενέργεια   το οποίο  μεταξύ άλλων θα δώσει την δυνατότητα   ουσιαστικής μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (τουλάχιστον 40%  έως το 2030),  , την προώθηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων  για την εξοικονόμηση ενέργειας σε πολλά  επίπεδα,

την   ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, την αντικατάσταση  παλαιών δημοτικών οχημάτων με καινούρια καθώς και δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης πάνω στα ζητήματα αυτά.

Να σημειωθεί  ότι ο Δήμος της Πρέβεζας  είναι ένας από τους 156 πανελλαδικά  και 7.700 πανευρωπαϊκά που  υλοποιούν το πρόγραμμα αυτό συμμετέχοντας στο “Σύμφωνο των Δημάρχων  για το  Κλίμα και την Ενέργεια”.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε  ομόφωνα και το πρώτο στάδιο της μελέτης με τίτλο “Εκπόνηση Σχεδίου  Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Πρέβεζας  ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση δράσεων  που θα περιλαμβάνουν   δρόμους ήπιας κυκλοφορίας καθώς και  χρήση μέσων μαζικής   ή εναλλακτικών μέσων μεταφοράς    κλπ .που θα προασπίσουν τον “ ανθρώπινο” χαρακτήρα της πόλης.

Ο Δήμαρχος  Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζει ότι  η Δημοτική Αρχή  θεωρεί  την αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης  και την προστασία του περιβάλλοντος  ως βασικές προτεραιότητες   για την Πρέβεζα του  μέλλοντος  επιδιώκοντας  – τόσο για τους δημότες της όσο και τους επισκέπτες της –  διαβίωση σε έναν  τόπο που θα σέβεται την ιστορία, τον πολιτισμό,  την παράδοση και  πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.