Δημήτρης Κόττας Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Ζαλόγγου: ”Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, παλιοί και νέοι, για τον Δήμο μας”

0

Με το συνδυασμό «Δημοκρατική Συνεργασία» του νυν Δήμαρχου και εκ νέου Υποψήφιου κ. Χρήστου Μπαΐλη ο νοσηλευτής Τ.Ε κ. Δημήτρης Κόττας. Ο κ. Κόττας θα είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην ΔΕ Ζαλόγγου, στο πλευρό του κ. Μπαΐλη για ένα αγώνα δίκαιο και νικηφόρο, θέλοντας να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι στην βελτίωση του Δήμου Πρέβεζας.

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Κόττα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Αγαπητοί συνδημότες,
Μας χωρίζουν μέρες μόνο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πάντα βαρύνουσα σημασία για τον τόπο. Στις συνθήκες που ζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης έχει αποκτήσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γιατί είναι ο πρώτος θεσμός που δέχεται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με μείωση σε κονδύλια και πίεση στις υπηρεσίες της, ενώ έχει αυξημένα καθήκοντα, αφού σαν ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη, είναι ο μόνος ικανός να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, αλλά και στην ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Οι δύο προηγούμενες τετραετίες, σημαδεύτηκαν από το γεγονός της συνένωσης. Μια συνένωση με ιδιαίτερες δυσκολίες, ειδικά για την επαρχία και την περιοχή μας, αφού μεγάλωσε κατά πολύ τη διοικητική ευθύνη των Δήμων, με περιοχές με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, αλλά και ικανότητες και προοπτικές. Και όλα αυτά σε μια περίοδο με την οικονομική στένωση που όλοι ζούμε.
Ωστόσο ο Δήμος μας, παρότι γεννήθηκε μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, κατάφερε να συνενώσει και να ενοποιήσει τις προσδοκίες με τις προσπάθειες, τις ελπίδες με την καθημερινή πάλη όλων των κατοίκων της περιοχής, τόσο της πόλης της Πρέβεζας, όσο και των τριγύρω χωριών.
Είναι γι’ αυτό που καταφέραμε, όπως δείχνουν τα τελευταία καλοκαίρια και κυρίως το περσινό, η τουριστική ανάπτυξη και κίνηση να είναι ενιαία και αυξημένη σε όλο το μήκος της τουριστικής γραμμής του Δήμου, από την Πρέβεζα μέχρι και το Βράχο.
Αυτή η προσπάθεια, που δεν έγινε χωρίς εντάσεις, χωρίς προβλήματα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς πισωγυρίσματα, δόθηκε και κερδήθηκε απ’ όλους μας. Και κατόρθωσε να βάλει γερά θεμέλια και σωστές κατευθύνσεις για την από εδώ και πέρα πορεία μας.
Μα πορεία που δεν θέλει να δημιουργήσει μια πόλη-τέρας, εξαφανίζοντας τα τριγύρω χωριά, σωρεύοντας περισσότερα προβλήματα για τους κατοίκους, απλά και μόνο για να διευκολύνει ίσως κάποιους κεντρικούς σχεδιασμούς.
Αντίθετα προσπαθεί να συντηρήσει τα χωριά και τη διαφορετικότητά τους, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους και αξιοποιώντας τις ικανότητές τους και τις δυνατότητες των περιοχών τους και αυτό που παράγουν, όχι μόνο το αγροτικό ή τουριστικό προϊόν, αλλά και την πολιτιστική συνέχεια και ιστορία της περιοχής.
Και παράλληλα τη δημιουργία ενός ισχυροποιημένου κέντρου, ικανού να σχεδιάζει, αλλά και να διαπραγματεύεται με την κεντρική εξουσία, να συγκεντρώνει, αλλά και να διανέμει ισόνομα τους πόρους σε όλη την περιοχή.
Σήμερα ο Δήμος μας, ολοκληρωμένος και διαμορφωμένος πια, ξεκινάει την πορεία του προς το αύριο. Για τα καθήκοντα και τις ανάγκες αυτής της σημαντικής στιγμής, ερχόμαστε να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη σας, βασισμένοι στις παραπάνω αρχές, που εκφράζονται και στο ψηφοδέλτιό μας, που απαρτίζεται από ανθρώπους νέους, αλλά και έμπειρους, από ανθρώπους από όλη την περιοχή, τα κοινωνικά στρώματα, αλλά και ευρύ πολιτικό φάσμα.
Σε αυτό μου το σημείωμα δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στα έργα που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, γιατί αυτά τα ξέρετε ήδη. Την παράταξή μας ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη την ξέρετε, αυτά που έχουν γίνει, τις καθυστερήσεις και τα λάθη που υπήρξαν τα γνωρίζετε ίσως καλύτερα και από εμάς. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα συζητήσαμε και θα τα συζητήσουμε αναλυτικά.
Εκείνο όμως που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι η ανάγκη της πορείας από εδώ κι εμπρός να είναι βασισμένη στις αρχές που αναφέρω παραπάνω και στα θεμέλια που αυτές ήδη έβαλαν στην πορεία μας μέχρι σήμερα, και με βασικές αιχμές:
 Στη διαχείριση και σωστή προβολή του τουριστικού προϊόντος.
o Με ενοποίηση της παραλιακής ζώνης όλου του Δήμου, με κατάλληλες υποδομές (αξιοποίηση και επέκταση οδικού δικτύου, αλλά και τη δημιουργία παντού περιοχών για βόλτα και πεζοπορία)
o Σωστή αξιοποίηση και διαχείριση της γης
o Συνένωση του παραλιακού μετώπου με την ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων με την κατάλληλη προβολή τους και τη διασύνδεση των σημείων με τις παραλίες
o Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μέσα από την ενίσχυση των τοπικών συλλόγων και την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών πολιτιστικών συμβάντων στα χωριά, αλλά και στην πόλη της Πρέβεζας (π.χ. καρναβάλι, πανηγύρια κλπ.)
o Δημιουργία φεστιβάλ (π.χ. στην Κυανή Ακτή), με την αξιοποίηση κάμπινγκ και την προσέλκυση νέων καλλιτεχνών από την περιοχή, αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών σε ένα τριήμερο φεστιβάλ προς το τέλος του καλοκαιριού (από μέσα Αυγούστου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου) με παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις νέων καλλιτεχνών της περιοχής, ανάδειξη τοπικών προϊόντων κλπ.
 Την ανάδειξη του κτηνοτροφικού και αγροτικού προϊόντος
o Με την ενίσχυση και δημιουργία όπου χρειάζεται, κατάλληλων αρδευτικών δομών
o Την προβολή των τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία συνθηκών για κατοχύρωση ΠΟΠ (π.χ. αυγοτάραχο κλπ.)
 Τη δημιουργία δικτύου συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ χωριών και Πρέβεζας, που όμως θα εξασφαλίζει τη σύνδεση και των χωριών μεταξύ τους, έτσι ώστε το χειμώνα να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων και το καλοκαίρι να στρέφεται κυρίως στη διασύνδεση του παραλιακού μετώπου με πιο απομακρυσμένες περιοχές με αρχαιολογικό, ιστορικό περιεχόμενο, αλλά και τη γνωριμία με τις ομορφιές του βουνού το καλοκαίρι, αφού ο Δήμος μας τα συνδυάζει και τα δύο.
 Την καλύτερη, αλλά και σταθερή συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου με τα Τοπικά Συμβούλια, απαραίτητη προϋπόθεση για την ενιαία δράση και ανάπτυξη του Δήμου.
Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε, παλιοί και νέοι, για τον Δήμο μας. Έτοιμοι μαζί σας να συνεχίσουμε ένα έργο μεγάλο τόσο, ώστε όχι μόνο να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες, αλλά να δημιουργήσει και το καλύτερο αύριο που μπορούμε, θέλουμε και αξίζουμε.

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.