Συμπληρώνονται πενήντα τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα, που επισφράγισε με τον πιο δραματικό τρόπο τη θεσμική εκτροπή, που καλλιέργησε το μετεμφυλιακό κράτος και έπληξε, με την αδίστακτη εγκληματική δράση της, ακόμη και τον Εθνικό μας Κορμό με την τραγωδία της Κύπρου.

Η επίγνωση αυτού του ζοφερού παρελθόντος αποτελεί παρακαταθήκη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, που αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την προάσπιση και ανάδειξη των κοινωνικών δικαιωμάτων. Δικαιώματα τα οποία βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης, όποια μορφή κι αν αυτές οι δυνάμεις πάρουν στο πέρασμα του χρόνου, άλλοτε ως ωμή παρέμβαση απέναντι σε θεσμούς κι άλλοτε ως εκφάνσεις ενός συγκαλυμμένου συλλογικού εξαναγκασμού.

Ζώντας σε μια εποχή παγκόσμιας ανησυχίας, η απάντηση που μπορούμε να δώσουμε απέναντι σε επίδοξους υπονομευτές συλλογικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων είναι η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, προτάσσοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και ταυτόχρονα αρνητική σε κελεύσματα επίδοξων εθνοκάπηλων, που οδηγούν σε εθνικές τραγωδίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.