Οι Μυτικιώτες τίμησαν  και φέτος την παράδοση και  αντάμωσαν σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου, την τρίτη ημέρα του Πάσχα στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ένα έθιμο που κρατά από τα παλιά χρόνια, όταν οι κάτοικοι της περιοχής πήγαιναν στο εκκλησάκι προκειμένου να κάψουν τις λαμπάδες της Ανάστασης.

Μια γιορτινή ατμόσφαιρα με κρασί να ρέει άφθονο, πασχαλινά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική και χορό που θύμιζε παλιές καλές εποχές.

Να θυμίσουμε ότι το εκκλησάκι βρίσκεται κοντά στα τείχη της Αρχαίας Νικόπολης μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μύτικα «Ο Μύτικας» κ. Ιωάννης Γιώτης τόνισε τα εξής: «Θέλω να δηλώσω την ικανοποίηση του Δ.Σ. του Συλλόγου όπου κάθε χρονιά είμαστε περισσότεροι και μπορούμε να σας παρέχουμε περισσότερες υπηρεσίες και εμείς ως σύλλογος. Να ξέρετε όμως επιχορηγήσεις δεν δίνονται από φορείς αλλά η όλη εκδήλωση στήνεται από χορηγίες ιδιωτών, φίλων, μελών του Συλλόγου και κατοίκων του Μύτικα και της Πρέβεζας.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πάτερ Γεώργιος όπου με τη σειρά του πρόσθεσε: «Χρόνια πολλά και από εμένα, ο Χριστός είναι αλήθεια και αυτόν υπηρετούμε και σαν Ιερείς και σαν Λαϊκοί πρέπει ο Χριστός να μας οδηγεί. Αυτή η μάζωξη εδώ που μαζευόμαστε κάθε χρονιά έχει αυτό το νόημα, την εντέκατη εντολή που είναι η αγάπη να την κάνουμε πράξη και ο ένας δίπλα στον άλλον να λέει το χρόνια πολλά και το Χριστός Ανέστη. Πολλές φορές σε ένα χωριό υπάρχουνε ίσως αντιπάθειες και διάφορα πράγματα αλλά αυτές τις ημέρες επειδή όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε κοινά προβλήματα και κοινή πορεία πρέπει αυτή η ημέρα και η ημέρα της Αναστάσεως και ο Χριστός να μας ενώνει. Επομένως αυτήν η εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο και θα την διατηρήσουμε μιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος την έχει αναλάβει αλλά και με τους φορείς που απέχουνε πρέπει να την στηρίξουμε για την έχουν και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.»

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.