Με 5000 περίπου καρναβαλιστές και σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 9 Μαρτίου 2019  η μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας στέλνοντας το μήνυμα ότι το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Ηπείρου γίνεται στην πόλη της Πρέβεζας και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο.

Την παρέλαση άνοιξε  ο «Μαέστρος» ο νέος Καρνάβαλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, Ο Κωστάκης Παππάς. Οι καρναβαλιστές ξεκίνησαν από την Λεωφόρο Ειρήνης στις 19.15 μ.μ και τερμάτισαν στην παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου με πολύ κέφι, χορό και πιστά στην 14ετή ιστορία του κομιτάτου, ενώ τα άρματα έκλεψαν για ακόμη μια χρονιά την παράσταση, δείχνοντας πόσο οι καρναβαλιστές αγαπάνε και στηρίζουν το θεσμό του κομιτάτου.

Την μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση παρουσίασε για μια ακόμη χρονιά, ο γνωστός Καλλιτέχνης- Μίμος Διονύσης Ζάχος, τη μουσική επιμελήθηκε ο DJ Σπύρος Νταής, ενώ Βασίλισσα του Καρναβαλιού ήταν η εντυπωσιακή Γιάννα Αλαμάνου (Johana Teimo).

Τα γκρουπ που παρέλασαν ήταν: Γκρουπ 102 «Morfosi CHEF JUNIOR», Γκρουπ 113 «Δρακοπολιτεία των Κινέζων», Γκρουπ 111 «Τα μυαλά πουν κουβαλάς», Γκρουπ 114 «Βραζιλιάνοι», Γκρουπ 222 «Μύρισε η πόλη Γιασεμί», Γκρουπ 108 «Οι απίθανοι», Γκρουπ 92 «Φαραώ» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 128 «Φατσούλες» Γκρουπ 109 «Babyshark» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), στη συνέχεια μπαίνουν οι αυτοσχέδιες ομάδες του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Οι παρέες δηλαδή που δημιουργούν ένα αποκριάτικο θέμα, αλλά και οποιοσδήποτε και η οποιαδήποτε φορέσει μια αποκριάτικη στολή, είναι ελεύθερη η γιορτή και η συμμετοχή στην παρέλαση, ακόμα κι αν δεν ανήκεις σε κάποιο Γκρουπ ή κάποια αυτοσχέδια Καρναβαλική ομάδα του Κομιτάτου Πρέβεζας. Μετά τις αυτοσχέδιες Καρναβαλικές ομάδες και τους Ελεύθερους Καρναβαλιστές, ακολουθούν Γκρουπ 211 «CO CO η γιορτή των νεκρών», Γκρουπ 77  «Σ.Δ.Ε. Πρέβεζας» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 123 «ABYA YALA» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 127 ZULUP (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ),  στη συνέχεια η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας Γιάνα Αλαμάνου (Johana Teimo) θα πάρει τη θέση της στην παρέλαση. Στη συνέχεια τα Γκρουπ έχουν ως εξής: Γκρουπ 99 «La CAZA De PAPEL», Γκρουπ 187 «JOKER AND HARLEY QUIN» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 89 «PREVEZA MY STYLE ROCKS» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 116 «Super Mario» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 119 «Ρίο Ντε Τζανέιρο» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 97 «Ρεμπέτες και Ρεμπέτισσες» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 98 «Οι Παπαγάλοι», Γκρουπ 124 «LAS VEGAS» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 117 «Happy Hipies» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ),  Γκρουπ 132 «VIP RAPPERS», Γκρουπ 101 «Λερναία Ύδρα του σήμερα» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 100 «Λύκε, λύκε είσα εδώ;» (ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΑΡΜΑ), Γκρουπ 112 «Transformers».

Σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου το απόγευμα στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθεί από το Καρναβαλικό Κομιτάτο η τελετή λήξης του Καρναβαλιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποκριάτικη μουσική, βαρκαρόλα, για την καύση ομοιώματος Καρνάβαλου και βεγγαλικά.

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου.