Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Στα Γιάννινα το 1ο τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.

Μια διοργάνωση – γιορτή του αθλητισμού η οποία γίνεται πραγματικότητα κυρίως για δύο λόγους.

Ο πρώτος, γιατί πριν από ένα χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινίασε μια πρωτόγνωρη, διαδικασία, αυτή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού και ο δεύτερος, γιατί οι άνθρωποι του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Ιωαννίνων, I.B.C. – Ioannina Basketball Club οραματίστηκαν, σχεδίασαν και δούλεψαν σκληρά για να γίνει πράξη αυτή η διοργάνωση

Μέσω του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, το Σωματείου του IBC κατέθεσε την πρότασή του για τη διοργάνωση της ξεχωριστής αθλητικής και κοινωνικής γιορτής, κατάφερε να διακριθεί και να χρηματοδοτηθεί.

Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση απεύθυναν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, Κώστας Γκόγκος, η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου, ο πρόεδρος του IBC, Γιώργος Ζάραγκας και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Χριστίνα Ευθυμίου.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και εκπροσωπώντας το Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα, λόγω των περιορισμών που ισχύουν στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Μανταλόβας τόνισε:

«Αποτελεί βασική αρχή αυτης της Δημοτικής Αρχής η ενίσχυση της φωνής των πολιτών και των τοπικών συλλογικοτήτων της κοινωνίας στη διακυβέρνηση του Δήμου.

Για να το πετύχουμε, εφαρμόσαμε για πρώτη φορά στην πόλη το ‘εργαλείο’ του συμμετοχικού προϋπολογισμού και ζητήσαμε την γνώση και τις ιδέες των συμπολιτών μας για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

Ως αποτέλεσμα μετατρέψαμε μια τυπική διαδικασία ‘κλειστών θυρών’ που αφορά την κατάρτιστση του προϋπολογισμού, σε μια ευκαιρία συμμετοχής για όλους τους πολίτες.

Μέσω του συμμετοχικού προϋπολογισμού μετασχηματίζουμε τις ιδέες των συμπολιτών μας, σε πράξεις και έργα. Μια απ’ αυτές ήταν η πρόταση του IBC για τη διεξαγωγή του τουρνούα καλαθοσφίρισης με αμαξίδιο, μια καινοτόμα και πρωτοπόρα πρόταση που αύριο και μεθαύριο θα γίνει πράξη».

Από την πλευρά της η Ανθή Λιάγκου αφού ευχαρίστησε τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και το Σωματείο του IBC για τη διοργάνωση κάλεσε όλους όσους χρησιμοποιηούν αμαδίξιο και θέλουν να συμμετεχουν στην προσπάθεια δημιουργίας τοπικής ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο να το κάνουν επικοινωνόντας με τους ανθρώπους του IBC.

Τέλος, ο πρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εξήραν την πρωτοβουλία του Δήμου για την καθιέρωση του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η πρότασή τους, και κάλεσαν κι αυτοί με τη σειρά τους τον κόσμο να στήριξει την διοργάνωση αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας της πρώτης ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο στα Γιάννενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ