Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρώτη νίκη για την Καρδίτσα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ με buzzer beater

Η Καρδίτσα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ σημείωσε την παρθενική της νίκη στην Basket League στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στη λίγκα και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μπέιτμον -που είχε αστοχήσει σε τρεις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα- σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» πίσω από το κέντρο και έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλούς με 59-57 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Ρόδιοι που στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί στην παράταση, είχαν βολές στα 2,7” για το τέλος, όμως ο Οζμπορν αστόχησε στη δεύτερη με τον Μπέιτμον να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει με buzzer beater.

Οι γηπεδούχοι, στην ιστορική πρώτη εντός έδρας παρουσία τους στην Basket League, χρειάστηκε να επιστρέψουν από το -14 που έχαναν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και να καλύψουν την μεγάλη αστοχία του πίσω από τα 6,75μ. καθώς τελείωσαν με 5/26 τρίποντα και το 5ο να είναι το νικητήριο. Ο Μπέιτμον τελείωσε με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ντελόριερ είχε 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Πρίτζετ σκόραρε 12 πόντους. Από την πλευρά του Κολοσσού H Hotels πρώτος σκόρερ ήταν ο Οζμπορν με 16 πόντους και είχε και 9 ριμπάουντ, ο Σταρκς σημείωσε 12 πόντους αλλά είχε 6/13 σουτ και 6 λάθη, ενώ 11 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Γιαννόπουλος.

Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από το ξεκίνημα, ιδιαίτερα από μακρινή απόσταση, δίνοντας έτσι στον Κολοσσό H Hotels τη δυνατότητα να τρέξει σερί 9-0, να προηγηθεί με 11-5 και να κλείσει την πρώτη περίοδο με 11-8. Οι φιλοξενούμενοι, που επίσης είχαν δυσκολία στο να σκοράρουν, βρήκαν καλύτερο λρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (12-22 στο 15′), ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με +12 (19-31).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της το +14 (19-33), πριν αρχίσει η αντεπίθεση της Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ. Οι Θεσσαλοί έχοντας ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ έτρεξαν επιμέρους σκορ 21-4 κάνοντας την ανατροπή και προσπερνώντας με 40-37. Η ομάδα της Ρόδου βρήκε λύσεις και οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ ως και στο τελευταίο λεπτό. Στα 29” για το τέλος ο Μπέιτμον με επιθετικό ριμπάουντ μετά από δύο δικές του χαμένες βολές μείωσε σε 54-56, ενώ στα 11,6” ο Σταρκς έκανε λάθος πάσα. Στα 3,7” ο Μπέιτμον κέρδισε το φάουλ από τον Γιαννόπουλο σε προσπάθεια για τρίποντο και με 2/3 ελεύθερες βολές ισοφάρισε σε 56-56. Στα 2,7” οι φιλοξενούμενοι βρήκαν με πάσα από την επαναφορά τον Οζμπορν κάτω από το καλάθι με τον Ντελόριερ να του κάνει το φάουλ. Ο παίκτης του Κολοσσού H Hotels είχε 1/2 βολές για το 56-57 με τον Μπέιτμον να παίρνει το ριμπάουντ να διασχίζει το μισό γήπεδο και με buzzer beater να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 8-11, 19-31, 40-44, 59-57.

ΠΗΓΗ-ΕΣΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.