Αντίστροφα και επίσημα μετράει πλέον ο χρόνος για τις αλλαγές στα SMS την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μετακίνηση εκτός νομού καθώς όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

«Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα αξιολογηθούν για το τι πρέπει να γίνει με τη χρήση των SMS το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την Τετάρτη» είπε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου ημερομηνία που εξελίσσεται σε ορόσημο ενόψει της επιστροφής στην κανονικότητα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανακοινωθεί εξάλλου ότι στις 14 Μαΐου αποχαιρετούμε, όπως όλα δείχνουν, το click inside και το click away.

Όσον αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το «δρόμο» της χαλάρωσης έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι «από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω».

Παράλληλα όπως έχει ανακοινωθεί η απαγόρευση στη μετακίνηση εκτός νομού θα σταματήσει στις 15 Μαΐου προκειμένου η άρση και αυτού του μέτρου να «κουμπώσει» με το άνοιγμα του τουρισμού.

Την ερχόμενη βδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού εξετάζεται η κατάργηση των SMS στο 13033 είχε δηλώσει νωρίτερα τη Δευτέρα και ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ