Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας ενημερώνει τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 17734/2020 αναστέλλονται από 13-3-2020 έως 27-3-2020 όλες οι εκκρεμείς δίκες αλλά και οι λοιπές διοικητικές λειτουργίες των Δικαστηρίων, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην προαναφερθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας και τα μέλη του κατανοούμε την ταλαιπωρία των πολιτών, ορισμένοι από τους οποίους αναμένουν ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα την εκδίκαση της υπόθεσης τους. Με αίσθημα ευθύνης όμως καλούμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν την προσωρινή αυτή δυσκολία με υπομονή, αλλά και τη δέουσα σοβαρότητα και ψυχραιμία, συμμορφούμενοι απαρέγκλιτα στις οδηγίες των αρμοδίων φορέων. Ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε ώστε οι πολίτες να μη στερηθούν το συνταγματικό δικαίωμα δικαστικής προστασίας σε απολύτως επείγουσες υποθέσεις, όπου η εκδίκαση δεν επιδέχεται καμία αναβολή.

            Στα πλαίσια αυτά συνιστούμε στους πολίτες:

  •  Να αποφεύγουν τις επισκέψεις στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου χωρίς σοβαρό λόγο.
  • Να απευθύνονται στους πληρεξούσιους δικηγόρους τους για να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσής τους ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που επιτάσσει προσφυγή στη δικαιοσύνη.
  • Να προτιμούν την τηλεφωνική ή με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους και να αποφεύγουν τις επισκέψεις στα γραφεία τους χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και εφόσον δε συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας συντάσσεται με το κοινωνικό αίτημα για πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα ώστε οι πολίτες του νομού μας να έχουν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας υπό όλες τις συνθήκες.

Είμαστε βέβαιοι ότι στη δοκιμασία αυτή θα αναδειχθεί η ωριμότητα της κοινωνίας μας και θα ενισχυθεί το αίσθημα συλλογικής συνείδησης για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της Υγείας.

  Πρέβεζα 16/03/20

Με Τιμή  Το Δ.Σ

                Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας                   Τα Μέλη

       Θωμάς Γεωργίου                 Γεώργιος  Παπαδημητρίου            Δημήτριος Κωνής

                                                                                               Θωμάς Πεπόνης

                                                                                              Δημήτριος Τζόκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.