Απόφοιτος γυμναστικής ακαδημίας Κομοτηνής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA Β, με συμμετοχή στην άνοδο το 2005 από το τοπικό πρωτάθλημα στην τότε  Δ Εθνική με  τον Τηλυκράτη στο ιστορικό 1-7 μέσα στον Αχέρων Καναλακίου, 2 χρονιές με τον Αμβρακικό Βόνιτσας στη Δ Εθνική από το 2007-2009, ,πρωτεργάτης στην άνοδο του Τηλυκράτη για πρώτη φορά στη Γ Εθνική την περίοδο 2010-2011,προπονητής του Θρίαμβου Λούρου τη χρονιά που αναδείχτηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και προπονητής του Αμβρακικού Βόνιτσας τη χρονιά που πέρασε.

Στο Prevezatoday.gr και στο Βασίλη Κούρκουλα μίλησε ο Άρης Φερεντίνος για τα χρόνια προπονητικής του πορείας, το ποδόσφαιρο που περνάει κρίση, τη συμμετοχή του στην άνοδο του Τηλυκράτη στα επαγγελματικά σαλόνια για 1η φορά το 2010-2011 και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Κούρκουλας: Η προπονητική σας πορεία, όπως αναφέραμε και παραπάνω,  είναι μεγάλη. Τι σας  ώθησε να γίνετε προπονητής;

Φερεντίνος: Μέσα από τις σπουδές μου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής πήρα το ερέθισμα να ασχοληθώ με την προπονητική και πιστεύω ότι υπηρετώ την προπονητική με αξιοπρέπεια και σεβασμό όλα αυτά τα χρόνια.

Κούρκουλας: Ο Τηλυκράτης Γ Εθνική, ο Εθνικός Φιλιππιάδας παρέμεινε και ο Αχέρων Καναλακίου έπεσε. Έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς για τις ομάδες του Νομού μας.

Φερεντίνος: Ο Τηλυκράτης  πιστεύω  δίκαια ανέβηκε κατηγορία .Ο Εθνικός έχει πάρει την προσαρμογή στη Γ Εθνική τόσα χρόνια μετά..κ ο Αχέρων είχε ένα επιτυχημένο μοντέλο τα τελευταία 3 χρόνια σε γενικές γραμμές. Οι ομάδες πιστεύω εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες. Αν ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον σε κάτι οργανωμένο νομίζω ότι θα πετύχει.

Κούρκουλας: Κατά το παρελθόν υπήρξατε ένας από τους πρωτεργάτες για την άνοδο του Τηλυκράτη για πρώτη φορά στα επαγγελματικά σαλόνια.  Φέτος η ομάδα της Λευκάδας επανέλαβε το όνειρο. Θα θέλαμε τη γνώμη σας για την φετινή πορεία. Δίκαια έφτασε στο στόχο της; Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι τα βήματα για να παραμείνει στη Γ Εθνική;

Φερεντίνος: Η Γ Εθνική πλέον είναι μια παλιά Δ εθνική ερασιτεχνική. δεν είναι δύσκολο να παραμείνεις στη Γ Εθνική. Ο Τηλυκράτης επένδυσε στην οργάνωση και στη διοίκηση του κάτι που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά με πρωτεργάτη το Γ. Βαγενά .Νομίζω ότι πλέον έχουν τη γνώση και την εμπειρία να κάνουν πλάνο σοβαρό για τη νέα χρονιά.

Κούρκουλας: Φέτος με τον Αμβρακικό Βόνιτσας κάνατε μια καλή πορεία με χαμηλό μπάτζετ και παιδιά δικά σας από την περιοχή. Ποια τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας; Έχετε συμφωνήσει να βρίσκεστε σον πάγκο της ομάδας και την επόμενη χρονιά;

Φερεντίνος: Το πρόσημο είναι θετικό για την ομάδα του Αμβρακικού τη χρονιά που πέρασε. Με τη βοήθεια της διοίκησης και ειδικά του προέδρου κ. Πανταζή Δ. δουλέψαμε στο πλάνο που φτιάξαμε το καλοκαίρι. Προωθήσαμε στην πρώτη ομάδα 7 παιδιά από το παιδικό με συμμετοχές αξιόλογες. Φτιάξαμε προπαιδικό που τη νέα χρονιά θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Π-Λ. κ τμήμα τζούνιορ. Έχω κάνει μια συζήτηση με την ομάδα του Αμβρακικού για τη νέα χρονιά. Περιμένω κάποιες διοικητικές εξελίξεις και μετά βλέπουμε .Θα συζητήσω κάθε πρόταση.

Κούρκουλας: Τι σας απασχολεί περισσότερο στο σημερινό ποδόσφαιρο ;

Φερεντίνος: Το ποδόσφαιρο είναι πιστή απεικόνιση της κοινωνίας που ζούμε. Δύσκολα συναντάς παράγοντες που θέλουν σοβαρά να ασχοληθούν με ανιδιοτέλεια και προγραμματισμό. Γι΄αυτο πρέπει να σεβόμαστε όσους το κάνουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Κούρκουλας: Απ’ ότι γνωρίζουμε ασχολείστε ενεργά τα τελευταία χρόνια και με τις ακαδημίες. Πιστεύετε ότι υπάρχει βάθος? Υπάρχουν ταλέντα? Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να στηρίζεται στις ακαδημίες;

Φερεντίνος: Οι ακαδημίες είναι τεράστιο θέμα .Νομίζω ότι είναι ελάχιστες οι ομάδες που το βλέπουν σοβαρά το θέμα. Όλοι λέμε ακαδημίες και παιδιά μικρά ..εμπιστοσύνη στα παιδιά ..αλλά στα πρώτα άσχημα αποτελέσματα ξεχνάμε τι λέγαμε …όλοι θέλουν το αποτέλεσμα .Δε γίνεται έτσι ..μαγικά δεν υπάρχουν ….το θέμα είναι οι παράγοντες να μένουν προσηλωμένοι στο πλάνο της ακαδημίας …στην οργάνωση της ακαδημίας κ όχι σε επιπόλαιες επιλογές και πρόχειρες αποφάσεις στα άσχημα αποτελέσματα.

Κούρκουλας: Υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές στο Νομό μας. Με ποιόν είστε πιο κοντά και ανταλλάσετε απόψεις;

Φερεντίνος: Νομίζω ότι στη δική μας περιοχή το γεγονός ότι δεν έχουμε σύνδεσμο προπονητών δείχνει τη γύμνια μας …τρέχουμε σε γειτονικούς συνδέσμους και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει .είναι δική μας ευθύνη .Επίσης αν δείτε πόσοι έχουν την κάρτα του προπονητή θα καταλάβετε..με όλους τους προπονητές προσπαθώ να ανταλλάσω απόψεις να επικοινωνώ και να μαθαίνω .

Κούρκουλας:  Ποιες οι προσωπικές σας φιλοδοξίες σε μια Ελλάδα που συνεχώς καταρρέει;

Φερεντίνος: Η χώρα μας βιώνει δύσκολες στιγμές και ο καθένας από μας το νιώθει καθημερινά. Δυστυχώς όμως έχουμε ευθύνη και εμείς με τις επιλογές μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά θέλω να εργάζομαι με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην προπονητική και στην ομάδα που υπηρετώ. Να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως προπονητής.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και την αξιόλογη προσπάθεια που κάνετε ειλικρινά..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.