Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 στο Επιμελητήριο Πρέβεζας με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μπούρη, τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Κοτσίνη, το Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Κώνστα και τον εκπρόσωπο στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου-Ηπείρου και Ιόνιων Νήσων κ. Αντώνιο Ζαπουνίδη.

Η Διοικητική Επιτροπή καλωσόρισε στο Επιμελητήριο τον Υπουργό και του παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση είναι αυτά της υπερφορολόγησης των φυσικών και νομικών προσώπων, της υπερχρέωσης και του μειωμένου εισοδήματος των επιχειρήσεων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των μέτρων «Αναγκαστικής» είσπραξης  που περιλαμβάνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, των κόκκινων δανείων, αλλά και το θέμα των υψηλών συντελεστών του Φ.Π.Α.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης τόνισε ότι ύφεση και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Διότι, πολύ απλά, σε μια χώρα όπου το 98% των επιχειρήσεών της είναι μικρομεσαίες είναι αυτονόητο ότι καμιά οικονομική ανάκαμψη δεν θα υπάρξει και καμιά αναπτυξιακή πνοή δεν πρόκειται να δοθεί όσο συνεχίζονται οι πολιτικές στραγγαλισμού των ΜΜΕ όσων έχουν μείνει ζωντανές μετά από τόσα χρόνια ύφεσης.

Το θέμα της παραμονής του ΤΕΙ Ηπείρου στη πόλη της Πρέβεζας καθώς και η δημιουργία μιας νέας σχολής είναι αναγκαία. Μιας και η τοπική αγορά αναστενάζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όσον αφορά την νέα Επιμελητηριακή Νομοθεσία τονίστηκε ότι είναι γενικά σε σωστή κατεύθυνση και προτάθηκε να εισαχθεί τακτική διασφάλιση των Επιμελητηριακών Εσόδων που προέρχονται από την τήρηση μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. καθώς συζητήθηκε και η οικονομική αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις και ζήτησε τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τέλος, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας παρουσίασε το σχέδιό της για την δημιουργία ιδιόκτητων κτηριακών εγκαταστάσεων και ζήτησε από τον Υπουργό την συμβουλή του για την παραχώρηση τον χώρο του παλαιού τελωνείου για την μεταφορά του Επιμελητηρίου Πρέβεζας εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.