Στον Α.Ο. Αγρινίου ο Γιάννης Διαμαντάκος

Παρουσιάστηκε χθες από τη διοίκηση του Α.Ο. Αγρινίου στο κλειστό ΔΑΚ και στην αίθουσα συνεντεύξεων, ο νέος προπονητής της ομάδας Γιάννης Διαμαντάκος. Ο νέος προπονητής του Α.Ο. ήταν λιτός όσο και περιεκτικός στις δηλώσεις του αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του νέου του εγχειρήματος και θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο να γεμίσει ξανά το γήπεδο ο κόσμος του Αγρινίου και να στηρίξει την ομάδα ενώ ως αγωνιστικό στόχο της ομάδας έθεσε… το επόμενο παιχνίδι, όπως χαρακτηριστικά είπε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει τη φιλοσοφία του ως προπονητής.

Παίρνοντας το λόγο και προλογίζοντας το νέο προπονητή, ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Γερμανός είπε:« Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας το νέο μας προπονητή, Γιάννη Διαμαντάκο, ένα άνθρωπο γνωστό στο χώρο του μπάσκετ αλλά και στην πόλη του Αγρινίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε, έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν πετυχαίνοντας δύο ανόδους. Ο νέος μας προπονητής διαδέχεται τον Χρήστο Μυριούνη που με την επιτυχημένη του θητεία 27 μήνες, πρόσφερε στο σύλλογό μας. Επειδή είμαστε ομάδα που δεν έχουμε στόχο να αλλάζουμε συνέχεια προπονητές και το έχουμε αποδείξει τα έξι χρόνια που ασχολούμαστε με την ομάδα (έχουμε αλλάξει δύο προπονητές), στόχος μας είναι ο Γιάννης (σ.σ. Διαμαντάκος) να παραμείνει και να οδηγήσει ξανά την ομάδα ψηλά στους στόχους που είχαμε θέσει εξ αρχής του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία σε όλους και μέσα από τις προπονήσεις να βγούνε οι στόχοι μας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Διαμαντάκος που στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:« Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα. Ευχαριστώ και το δ.σ. της ομάδας. Για μένα είναι πάρα πολύ ευχάριστο που γυρνάω στην πόλη του Αγρινίου. Υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία στην ομάδα γιατί το έφεραν έτσι οι συγκυρίες που πρέπει να ξεκινήσω εγώ σχεδόν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει το στόχο μας. Δε νομίζω ότι η χρονική στιγμή είναι για λόγια, χρειαζόμαστε δουλειά. Να ευχαριστήσω ξανά το δ.σ. του Α.Ο. αλλά και αρκετό κόσμο που ήδη με προσέγγισε και αυτό μου είναι πολύ ευχάριστο.

Πρωταρχικός στόχος για μένα είναι να γεμίσουμε πάλι πολύ γρήγορα το γήπεδο. Σίγουρα ο κόσμος μπορεί να έχει μια κάποια πικρία και απογοήτευση με τα άσχημα αποτελέσματα. Στον αθλητισμό όμως δεν έχει κανείς συμβόλαιο με την  επιτυχία. Τα άσχημα αποτελέσματα μπορεί να υπάρχουν, οι φίλοι του Α.Ο. όμως πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Αυτή λοιπόν τη δύσκολη στιγμή, έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη από τη στήριξη του κόσμου και αυτό περιμένω να δω στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Σε ότι έχει να κάνει στο εκτός έδρας παιχνίδι που έρχεται, εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερο ώστε να γυρίσουμε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο κ. Διαμαντάκος απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του agrinionews.gr για το πόσο εύκολο ή δύσκολο του ήταν να πει ναι στην πρόταση του Α.Ο. δεδομένου ότι ο ίδιος είχε χαράξει μια άλλη πορεία ανοδική και ο τελευταίος του σταθμός ήταν στην Α1 ως βοηθός του κόουτς Σκουρτόπουλου στην ομάδα του Φάρου Λάρισας, απάντησε:

« Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία να μιλάμε για μένα. Ήταν πολύ μεγάλη τύχη και τιμή να συνεργαστώ με τον κόουτς Σκουρτόπουλο που είναι και ομοσπονδιακός προπονητής. Η απόφαση ήταν καθαρά προσωπική με δικά μου κριτήρια. Δεν ήμουν ποτέ της άποψης ότι έχει σημασία το επίπεδο που είσαι. Σημασία έχει σε όποιο επίπεδο και αν είσαι, να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια. Μπορείς να δουλέψεις επαγγελματικά ακόμη και αν είσαι στη βήτα τοπική κατηγορία».

Για το ότι αναλαμβάνει τον Α.Ο. ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στην ομάδα άλλος προπονητής και αν υπάρχει κάποια πίεση χρόνου πάνω σε αυτό και για το ρίσκο που υπάρχει, τόνισε:

« Υπάρχει πίεση χρόνου διότι είμαστε ήδη αρχές Δεκεμβρίου. Δε θα ήμουν εδώ αν σκεφτόμουν το ρίσκο. Δεν είναι θέμα ρίσκου. Είναι θέμα αποφάσεων και επιλογών. Ο καθένας από εκεί και πέρα είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις επιλογές του».

Σε επόμενη ερώτηση του agrinionews.gr για το στόχο πλέον την ομάδας αν αναπροσαρμόζεται μετά το άσχημο ξεκίνημα δεδομένου ότι υπήρχαν πρωταγωνιστικοί στόχοι στο ξεκίνημα, απάντησε:

« Θα μπορούσα πολύ διπλωματικά να πω ότι δεν μπορεί να είναι ίδιοι οι στόχοι και να επικαλεστώ την άσχημη βαθμολογική θέση. Θα μπορούσα να δώσω μια απάντηση ήξεις αφήξεις και ανάλογα με το αν έχουν επιτευχθούν οι στόχοι στο τέλος να το δούμε στο τέλος. Ας μη μιλήσουμε μακροπρόθεσμα. Υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο. Ποτέ δεν είναι ότι καλύτερο να αλλάζει μια ομάδα προπονητή μεσούσης της περιόδου. Εγώ προτείνω να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και στο τέλος της σεζόν να τραβήξουμε γραμμή. Θα δούμε το τι έχουμε καταφέρει. Το να σας πω ότι ο στόχος παραμένει το πρωτάθλημα ή η άνοδος, δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή. Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, λέει ο θυμόσοφος λαός. Στόχος πάντα είναι το επόμενο παιχνίδι».

Σε άλλη ερώτηση του agrinionews.gr για το αν έχει εικόνα της κατηγορίας, τόνισε:

« Όχι τόσο όσο τεκμηριωμένη όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές, ωστόσο έχω μία εικόνα και είναι το πιο εύκολο πλέον στην εποχή του διαδικτύου να σχηματίσεις εικόνα αν αφιερώσεις το πολύ σαράντα οκτώ ώρες και λέω να το καταναλώσω όλο το σαρανταοκτάωρο!».

Τέλος, ερωτώμενος ο Π. Γερμανός για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας διευκρίνισε κάποια πράγματα που ισχύουν στην κατηγορία λέγοντας:

« Στη Β΄Εθνική κατηγορία έτσι όπως έχει δομηθεί το πρωτάθλημα από την ελληνική ομοσπονδία, είναι σχεδόν ακατόρθωτο διότι δε σε αφήνει να κάνεις καμία μεταγραφή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου πράγμα το οποίο δεν ισχύει σε Α1 και Α2. Άρα κατά 99,9% δεν υπάρχει πιθανότητα μεταγραφής. Επίσης θέλω να πω για τον αρχικό μας στόχο και αν αλλάζει κάτι, όλα κερδίζονται μέσα στο παρκέ. Μέχρι στιγμής η πορεία της ομάδας έδειξε το αντίθετο. Εμείς αυτό θέλουμε να αλλάξει».

 

Πηγή: agrinionews.gr

Ομάδα Σύνταξης

To Gosports.gr είναι μια σύγχρονη αθλητική ιστοσελίδα . Με συνεχή ροή αθλητικών ειδήσεων, πλούσιο φωτορεπορτάζ, videos, αποκλειστικές συνεντεύξεις, μεταγραφές, πρόγραμμα αγώνων, live streaming, αφιερώματα και καθημερινό παρασκήνιο παρουσιάζει όσα συμβαίνουν στην Βορειοδυτική Ελλάδα και όχι μόνο, με στόχο την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *