Στη δημιουργία ενός νέου τμήματος αγωνιστικού βάδην προέβη η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας

Πρόκειται για ένα αγώνισμα όπου οι πρώτες αναφορές βρίσκονται στα τέλη του 18ου αιώνα, σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων που διοργάνωναν οι χαρακτηριστικοί Βρεττανοί μπάτλερ,  αλλά και μετέπειτα οι Λόρδοι. Το αγώνισμα στηρίζεται σε μια από τις πιο αυθόρμητες κινήσεις του ανθρώπου, αλλά παράλληλα αποτελεί και ένα από τα τεχνικότερα αγωνίσματα του στίβου.

Στην Ελλάδα το αντρικό βάδην χρονολογείται στα 1900 περίπου, αλλά εντάχθηκε στα Ολυμπιακά αθλήματα στην Ολυμπιάδα του 1908 στο Λονδίνο. Από το 1932 (Λος Άντζελες) ξεκίνησε ο αγώνας των 50χλμ και των 10χλμ, ο οποίος αργότερα (1956, Μελβούρνη) αντικαταστάθηκε από τον αγώνα των 20χλμ.

Το γυναικείο βάδην μπήκε στους Ολυμπιακούς του 1992 στη Βαρκελώνη με 10χλμ και από το 2000 στο Σίδνεϋ έγινε 20χλμ. Στην Ελλάδα το γυναικείο βάδην χρονολογείται από το 1983, όπου για πρώτη φορά τους βαδιστές της Εθνικής Ομάδας πλαισίωσαν και βαδίστριες.

Την προπόνηση του τμήματος έχει αναλάβει η κα  Ηρώ Κουκουλά, πρωταθλήτρια του βάδην με 10 πανελλήνια μετάλλια (4 αργυρά, 6 χάλκινα) και διεθνείς διακρίσεις την περίοδο 1992-1998, όπως  Χάλκινο  μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες του Κυπέλλου Αδριατικής,  τέταρτη θέση σε Βαλκανικούς αγώνες και συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό κύπελλο βάδην και πολλά διεθνή μίτινγκς.

Οι ώρες και μέρες των προπονήσεων είναι Τρίτη – Πέμπτη  16:30-18:00 και  Σάββατο 10:30 – 12:00. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 6974 197 826, κα Ηρώ Κουκουλά.

Ομάδα Σύνταξης

To Gosports.gr είναι μια σύγχρονη αθλητική ιστοσελίδα . Με συνεχή ροή αθλητικών ειδήσεων, πλούσιο φωτορεπορτάζ, videos, αποκλειστικές συνεντεύξεις, μεταγραφές, πρόγραμμα αγώνων, live streaming, αφιερώματα και καθημερινό παρασκήνιο παρουσιάζει όσα συμβαίνουν στην Βορειοδυτική Ελλάδα και όχι μόνο, με στόχο την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.