Τον Μάιο του 2017 η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  ίδρυσε την 7η Ιστιοπλοϊκή Περιφέρεια (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων) με έδρα την Πρέβεζα και συγκεκριμένα τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πρέβεζας (Ν.Ι.Ο.ΠΡΕΒΕΖΑΣ). Η Περιφέρεια ΔΕ & ΙΟ αποτελείται από 15 ομίλους και 130 ενεργούς αθλητές τριγώνου (Ιστιοπλοΐα τριγώνου αφορά παιδιά από 6 ετών έως 18 και γίνεται με σκάφη τύπου OPTIMIST & LASER)

Ο Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας με τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας συνδιοργανώνουν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα του 2018. Το Σαββατοκύριακο 10 & 11/3/2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση στην Λευκάδα και το Σαββατοκύριακο 17 &18/3/2018 η δεύτερη φάση μαζί με την λήξη του πρωταθλήματος και τις απονομές στην Πρέβεζα, χώρος διεξαγωγής αγώνων ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΚΤΙΟ.

Από τα περιφερειακά πρωταθλήματα της κάθε περιφέρειας προκύπτουν οι προεθνικές ομάδες της χώρας μας. Συγκεκριμένα 4 αθλητές από κάθε περιφέρεια, οπότε είναι εύκολα κατανοητή η σημαντικότητα διεξαγωγής ενός τέτοιου αγώνα.

Υπολογίζεται ότι οι αποστολές του πρωταθλήματος θα είναι, με όσο το δυνατόν λιγότερες αποκλίσεις 170 με 180 άτομα. Παράλληλα με αυτές στην πόλη θα υπάρχουν και επισκέπτες γονείς και οικογένειες παιδιών. Θεωρούμε ότι για μία σχετικά νεκρή περίοδο για την πόλη της Πρέβεζας το περιφερειακό ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα θα δώσει μια πνοή στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 η Ιστιοπλοΐα έφερε στην χώρα μας 57 μετάλλια σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.