Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας η συνάντηση για την συζήτηση-προτάσεις ενόψει της έναρξης των Πρωταθλημάτων της Ένωσης και της έκδοσης των Νέων Προκηρύξεων αγωνιστικής περιόδου 2018-19, ενώ η συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων ήταν πολύ μικρή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Προέδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Κωνσταντίνος Τζίμας αλλά και ο Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Π-Λ κ. Ηλίας Φίτσας.

Το λόγο είχε ο κ. Τζίμας όπου ανέλυσε τις προκηρύξεις Κυπέλλου και Πρωταθλήματος. Η συζήτηση ξεκίνησε με την διοργάνωση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Π-Λ.

Ο κ. Τζίμας δήλωσε: «Η προκήρυξη κυπέλλου άλλαξε εντελώς. Πρώτα είχαμε δυο κύπελλα, το κύπελλο ερασιτεχνών και το κύπελλο επαγγελματικών, τώρα έχει ενσωματωθεί. Καταρχήν από το φετινό κύπελλο έχουν δικαίωμα να μην υποβάλλουν συμμετοχή αλλά από του χρόνου είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του κυπελλούχου της ΕΠΣ στο κύπελλο. Άρα οι 53 ενώσεις βγάζουν ένα κυπελλούχο οι οποίοι με γεωγραφικά κριτήρια κάνουν ζευγάρια και ομίλους και από τους 53 προκρίνονται 26 και μια που περνάει χωρίς αγώνα άρα 27 ομάδες και πάλι με γεωγραφικά κριτήρια ξανασυναντιούνται οι ομάδες.

Στο κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας είναι υποχρεωτικά να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες της Γ Εθνικής κατηγορίας και της Α ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας ενώ οι ομάδες του Β τοπικού είναι προαιρετικά. Εγώ σαν πρόεδρος του πρωταθλήματος θα κάνω την πρόταση όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου να παίζονται στην έδρα των αδυνάτων εφόσον και οι δυο ομάδες που θα αναμετρηθούν θα είναι διαφορετικής κατηγορίας.»

Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της διεξαγωγής του Super Cup, οι αγώνες του Κυπέλλου της ΕΠΣ Π-Λ αλλά και η έναρξη του πρωταθλήματος της Α ΕΠΣ Π-Λ όπου ακούστηκαν αρκετές προτάσεις αλλά οι πιο σημαντικές ήταν το Super Cup να διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ να ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου. Η συζήτηση μεταφέρθηκε στο θέμα των προπονητών για το  Α τοπικό λέγοντας ότι πρέπει να έχουν υποχρεωτικά το δίπλωμά τους, το οποίο δε φτάνει μόνο, πρέπει να πιστοποιήσουν  στην ΕΠΣ ότι εργάζονται, με λίγα λόγια να τους δίνει τη δυνατότητα η ΕΠΣ να εργάζονται στον χώρο. Όσο για το θέμα των ηλικιών οι μικροί να παραμείνουν όπως έχει ή και να αυξηθούν ακόμα στους 3 με 4, αλλά το θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις είναι για την ηλικία των 40 για το αν θα πρέπει να εφαρμοστεί ή όχι το μέτρο του ορίου ηλικίας, με τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν στο να εφαρμοστεί ειδικά στην Α ΕΠΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.