Συνέντευξη τύπου για τους 5ους “εν Νικοπόλει Άκτια” αγώνες δρόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Π.Ε. Πρέβεζας όπου παρευρέθηκαν ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας,  ο κ. Βασίλης Γιολδάσης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας σε θέματα Αθλητισμού κ. Γεράσιμος Ντίτσος και ο κ. Αλέξανδρος Γέροντας από τον Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο κ. Στράτος Ιωάννου όπου τόνισε τα εξής: «Είναι μια σημαντική εκδήλωση και εμείς σαν Περιφέρεια Ηπείρου και με άλλους φορείς στηρίζουμε πραγματικά την εκδήλωση αυτή. Η αναβίωση των Ακτίων είναι πραγματικά μια σημαντική διοργάνωση για την περιοχή μας και πιστεύουμε ότι χρόνο με τον χρόνο γίνεται θεσμός και έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Εδώ πρέπει να εξάγουμε την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου και όχι μόνο γιατί πραγματικά παλεύουν όλο τον χρόνο για να διοργανώσουνε αυτήν την σημαντική διοργάνωση και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αθλητών. Η Περιφέρεια Ηπείρου πάντα στέκεται δίπλα σε αυτές τις διοργανώσεις και στην συγκεκριμένη αλλά και σε άλλες τέτοιου είδους οι οποίες βοηθάνε στην αναβίωση των Ακτίων αλλά και γενικότερα στον Αθλητισμό».

Το λόγο στην συνέχεια είχε ο κ. Βασίλης Γιολδάσης όπου είπε τα εξής: «Να επιστήσουμε την προσοχή στους συμμετέχοντες δρομείς και να μην έχουμε κανένα θλιβερό περιστατικό στυλ Αθαμανίου, δηλαδή εκείνο που μετράει δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά η συμμετοχή και να έχουμε όλοι κατά νου μας ότι παλιά ήταν τιμή να συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες που διοργάνωνε ο Οκταβιανός Αύγουστος και το έπαθλο ήταν η στέψη με ένα νερό κάλαμο. Τονίζουμε ότι πάνω απ όλα είναι η συμμετοχή και αν κάποιος δεν αισθανθεί καλά να σταματήσει».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γεράσιμος Ντίτσος όπου είπε τα εξής: «Θα ήθελα να πω από την πλευρά του Δήμου ότι είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τους φορείς της Περιφέρειας και με τον Σύλλογο των Δρομέων και αυτό που θέλω να τονίσω για τους αθλητές είναι η προσοχή τους και δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα και δεν υπάρχει τίποτα απλά όλοι συμμετέχουμε για την συμμετοχή όπως και εγώ να αναφερθώ και στο περιστατικό που έγινε στο Αθαμάνιο, ένα θλιβερό γεγονός και αυτό πρέπει να το προσέξουμε και οποιοσδήποτε αθλητής νιώσει το οτιδήποτε να σταματήσει, και δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνει τον εαυτό του. Έχω να πω ένα ευχάριστο γεγονός, πριν μισή ώρα ήρθα σε επικοινωνία με τον κ. Ιορδάνη Τσομπανάκη, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος από το  «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Κέρκυρα και στην Ήπειρο, ο οποίος θα παρευρεθεί και όποιος μπορεί να συνεισφέρει από το υστέρημα του γιατί είναι μια τεράστια προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Από την πλευρά μου θέλω να καλέσω όλους τους δημότες και όσους παρευρεθούν να συμμετέχουνε και να ευχηθώ καλή επιτυχία και όλα να κυλίσουν ομαλά».

Τέλος, το λόγο είχε ο κ. Αλέξανδρος Γέροντας όπου είπε τα εξής: «Είναι η 5χρονιά που διοργανώνονται αυτοί οι αγώνες και φέτος για πρώτη χρονιά θα υπάρχει και αγώνας δρόμου 5χιλ., ο οποίος θα ξεκινάει από το μέσο της διαδρομής και θα έχει ως τερματισμό την παραλία της Πρέβεζας, κοντά στην πλατεία Ανδρούτσου, και να θέλουμε να αναφερθούμε στο χρονοδιάγραμμα. Στις 5:20 μ.μ. ξεκινούν οι μαθητικοί αγώνες των Γυμνασίων όπου θα είναι 1000μέτρων, 5:30μ.μ τα Δημοτικά 1000μέτρων, στις 6:30μ.μ. ξεκινά ο αγώνας των 5χιλ. και στις 6:45μ.μ. ξεκινά ο αγώνας των 10χιλ. έξω από την πύλη του Αρχαίου Σταδίου και με τερματισμό όπως όλοι οι αγώνες την παραλία της Πρέβεζας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν αυτούς τους αγώνες, τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς όπου αυτές τις δύσκολες εποχές στηρίζουν τους αγώνες, τους εθελοντές όπου η συνεισφορά τους κάθε χρονιά είναι παρά πολύ σημαντική και την Τετάρτη θα γίνει και η συνάντηση των εθελοντών που θα γίνει ενημέρωση για τον τόπο και την ώρα της συγκέντρωσης. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους θεατές όπου κάθε φορά στηρίζουν αυτούς τους αγώνες καθιστώντας τους μια αθλητική γιορτή στην πόλη μας και είναι ένα αθλητικό γεγονός όπου συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο και η συνεισφορά όλων είναι σημαντική.  Να πούμε ότι για εμάς το πρώτο μέλημα πέρα από τα οργανωτικά είναι η ασφάλεια των αγώνων και για τον λόγο αυτό θα έχουμε όπως κάθε χρονιά υπεύθυνο γιατρό, δυο φυσικοθεραπευτές, έχουμε αποστείλει έγγραφο προς το ΕΚΑΒ για να είναι σε ετοιμότητα και ίσως παρευρεθεί και μονάδα του ΕΚΑΒ κοντά και επίσης έχει γίνει και επικοινωνία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όπου μάλλον θα έρθει ομάδα από τα Γιάννενα βέβαια χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιο κλίμα ανησυχίας. Σαφώς μπορεί σε κάποια αθλητική διοργάνωση να συμβεί και κάτι δυσάρεστο όμως ο αθλητισμός κυρίως έχει ως σκοπό να προσφέρει, οφείλει και αυτό είναι και το νόημα του αγώνα, ότι συμμετέχουμε σε αυτήν την αθλητική γιορτή για να ακολουθήσουμε το μήνυμα του αθλητισμού και τα ωφέλη που μπορεί να προσφέρει.

Στη συνέχεια υπήρξαν ερωτήσεις από τα ΜΜΕ που παρευρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη τύπου:

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.