Πρέβεζα: Να δοθεί άμεση λύση στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της μνημονιακής “αντιπολίτευσης”, την ίδια ώρα που επιχειρεί να δέσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα με τα σφιχτά λουριά του ευρωμνημονίου διαρκείας μέχρι το 2060, εξακολουθεί να καταδικάζει τη δημόσια υγεία στην οικονομική ασφυξία. Η  τεράστια έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση ζουν και βασιλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία. Για το 2018, έχουμε νέο «πετσόκομμα» κατά 370 εκατ. ευρώ, ενώ βασικοί τομείς του ΕΣΥ παραδίδονται στους εργολάβους και τους μεγαλοϊδιώτες (πχ Ίδρυμα Νιάρχος) ή μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες. Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για την οποία καμαρώνει η κυβέρνηση, έρχεται με σκληρό αντεργατικό αντίτιμο: ελαστική εργασία, συνεχείς εξετάσεις αξιολόγησης, κατάργηση 35ωρου-5ήμερου στους γιατρούς, συγχωνεύσεις, κατάργηση οργανικών θέσεων, συνεχής περιορισμός του μισθολογικού κόστους.

 

Η « συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην υγεία:

-Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, 12μηνιτών, εργολαβικών εργαζομένων

-Για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας

-Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Για δωρεάν, καθολική δημόσια υγεία παντού, χωρίς επιχειρηματίες – εργολάβους – κλινικάρχες

-Για να ανατραπεί το δημοσιονομικό σφαγείο, για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών του μνημονίου

-Για να μπει οριστική ταφόπλακα για την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλω

Η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων για το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού  στηρίζει το συλλαλητήριο στο οποίο καλεί ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας και προτείνει τη συγκρότηση πανπρεβεζάνικης επιτροπής αγώνα για την υγεία.

 

Το συλλαλητήριο πρέπει να στείλει βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ΔΕΝ θα γίνουμε θυσία στα προαπαιτούμενα και τα ματωμένα πλεονάσματά τους.

 

Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με εργατικό κίνημα σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία, σε ρήξη με τη συμβιβασμένη γραφειοκρατία και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα

Διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να πληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για τα σεντούκια των τραπεζιτών και τα κέρδη των «επενδυτών». Για να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων σε σύγκρουση με την Ε.Ε και το ΔΝΤ. Να μοιράσουμε τον πλούτο τους και όχι τη φτώχεια μας.

 

η γραμματεία της

«ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.