Ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας φιλοξένησε σήμερα τον Ζέφυρο για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος) και γνώρισε την ήττα με σκορ 71-56.
Η Νικόπολη με νέο προπονητή στον πάγκο τον Χρήστο Μυριούνη και με απόντες τους Νίκα και Μακρόπουλο, αν και είχε σε πολύ καλή μέρα τους Βαγενά και Μπάλλα με 17 πόντους, δε τα κατάφερε. Ο Ζέφυρος με ένα εξαιρετικό 4ο δεκάλεπτο και καταλύτη τον πολύ καλό Μυστιλιάδη, που αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 25 πόντους, έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πρέβεζα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν άσχημα στο ματς και βρέθηκαν να χάνουν 0-13 6:42, αλλά ο Βαγενάς πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 8 πόντους μάζεψε τη διαφορά για το 20-22 του πρώτου δεκαλέπτου.
Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου η Νικόπολη με τρίποντο του Σταμούλη πήρε πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ (23-22), ενώ με νέο τρίποντο του Γεωργάκη το σκορ διαμορφώθηκε 26-22. 3:31 πριν τη λήξη ο Τσιόγκας με δυο εύστοχες βολές έφερε το ματς στα ίσα(28-28). Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 0-7 στη συνέχεια πήραν πάλι κεφάλι στο σκορ για το 29-33 του ημιχρόνου.
Οι παίχτες του Μυριούνη μπήκαν αποφασισμένοι να χτυπήσουν το ματς, έσφιξαν την άμυνά τους και με τον Μπάλλα να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι και τον Βαγενά να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι προηγήθηκαν 46-41(1:05), με τον Ζέφυρο να αντιδρά και να μειώνει σε 46-45, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.
Το 4ο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους γηπεδούχους. Μετά το τρίποντο του Κανάρα για την ισοφάριση(48-48) και ένα τρίποντο του Τσιτσώνη για το 51-53(6:10), η Νικόπολη έπαθε ένα ολικό μπλακ άουτ σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που με ένα σερί 0-12 και με κορυφαίο τον Μυστιλιάδη που στην κρίσιμη επίθεση πέτυχε έμμεσο τετράποντο , ανέβασαν τη διαφορά για το τελικό 56-71.
Διαιτητές: Καρακώστας -Κοντογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 29-33, 46-45, 56-71
ΣΚ Νικόπολη (Μυριούνης-Ροντογιάννης): ΒΑΓΕΝΑΣ 17, ΑΡΓΥΡΟΣ 2, ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, ΤΣΙΤΣΩΝΗΣ 3, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 3, ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ 7, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ 4, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ 3, ΝΙΚΑΣ, ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΕΛΛΟΣ, ΜΠΑΛΛΑΣ 17.
ΑΣ Ζέφυρος 02 (Τσολάκης-Βουλκίδης): ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 2, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΜΑΡΚΟΥ, ΜΑΤΕΝΙΔΗΣ 4, ΟΥΡΚΕΚΟΓΛΟΥ 2, ΚΑΝΑΡΑΣ 11, ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ 13, ΤΣΙΟΓΚΑΣ 14, ΜΥΣΤΙΛΙΑΔΗΣ 25, ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ.
Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα