Μια νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο του εξαετούς πλάνου ανάπτυξης «Μπάλα Παντού», υλοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της αποστολής προς όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας του προπονητικού οδηγού, ο οποίος περιέχει τις κατευθυντήριες οδηγίες εκγύμνασης νεαρών παικτών υψηλού επιπέδου.

Το έντυπο υλικό, που επιμελήθηκαν οι Διευθύνσεις Στρατηγικής Ανάπτυξης, Εθνικών Ομάδων και Επικοινωνίας με τη συνεργασία των ομοσπονδιακών προπονητών, περιλαμβάνει τον οδηγό προπόνησης των Προεθνικών και Εθνικών Ομάδων, με κατευθύνσεις στους τομείς της οργάνωσης, του προγραμματισμού, της φιλοσοφίας και της προπόνησης για ποδοσφαιριστές 13-19 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν στις μικρές Εθνικές Ομάδες, στις ομάδες Κ-14 και Κ-16 των Ε.Π.Σ., καθώς επίσης στις ακαδημίες των επαγγελματικών συλλόγων.

Επιπλέον, εστάλησαν ειδικά έντυπα για την καταγραφή και την αξιολόγηση των προπονήσεων και των αγώνων στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εκδόσεων της Ε.Π.Ο., που σχετίζονται με την ενιαία εκπαίδευση προπονητών και παικτών, καθώς θα ακολουθήσει η αποστολή προς τις Ε.Π.Σ. και τις ακαδημίες όλης της χώρας κι ενός ολοκληρωμένου εγχειριδίου-οδηγού μακροχρόνιου προγραμματισμού για τις ηλικίες Κ-6 έως Κ-16. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω έντυπα θα συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό.

Στόχοι της Ε.Π.Ο. είναι η οργανωμένη παρακολούθηση και αξιολόγηση των νεαρών παικτών και η ένταξή τους στην κουλτούρα, στη νοοτροπία και στον τρόπο προπόνησης και προετοιμασίας των Εθνικών Ομάδων, καθώς επίσης και η διαρκής και ενιαία εκπαίδευσή τους για τη βελτίωση της τακτικής συμπεριφοράς, της προσέγγισης του παιχνιδιού και της λήψης αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.