Ολοκληρώθηκε το 7ο Ιατρικό Συνέδριο της UEFA

0

Ολοκληρώθηκε το 7ο Ιατρικό Συνέδριο της UEFA, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών-μελών της, καθώς επίσης κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το τριήμερης διάρκειας συνέδριο (30 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου), οι εργασίες του οποίου άνοιξαν με το μήνυμα του  κ. Ceferin και τους εναρκτήριους χαιρετισμούς του κ. Γραμμένου και του Dr Michel D’Hooghe (φωτογραφία), περιελάμβανε παρουσιάσεις επιστημονικών συνεργατών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας σε διάφορα θέματα, όπως η πρόληψη τραυματισμών και η θεραπεία τους. Στην ολοκλήρωση του συνεδρίου ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της UEFA Dr Michel D’Hooghe έκανε μια σύντομη σύνοψη των συμπερασμάτων που προέκυψαν, ενώ αμέσως πριν είχε προηγηθεί η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης γύρω από το θέμα της σημασίας της ιατρικής στο ποδόσφαιρο.

Το πάνελ απαρτιζόταν από διακεκριμένους φιλοξενούμενους, όπως ο προπονητής Louis van Gaal, ο Gijs de Jong, γενικός γραμματέας της ολλανδικής ομοσπονδίας, ο Edwin Goedhart, γιατρός της ολλανδικής εθνικής ομάδας, ο Dave Reddin από την αγγλική ομοσπονδία και ο Darcy Norman από την Ρόμα. Καθένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση μετέφερε τη δική του οπτική και εμπειρία και τόνισε τη σημασία και την αξία της επικοινωνίας μεταξύ γιατρών και προπονητών. Αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα, ο Louis van Gaal δήλωσε: «Πρέπει να βοηθήσουμε την επικοινωνία μεταξύ του προπονητή και της ιατρικής ομάδας. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε πληροφορίες από τον γιατρό σε καθημερινή βάση, όπως επίσης πριν και μετά τις προπονήσεις και τους αγώνες. Οι συναντήσεις με την ιατρική ομάδα είναι υψίστης σημασίας, χωρίς να αγνοείται φυσικά ότι οι τελικές επιλογές ανήκουν στον προπονητή».

Πηγή: ΕΠΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.