Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
spot_img

Νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Φίλιππο Βέροιας για την Νικόπολη στο τελευταίο ματς στην έδρα της για φέτος

O ΣΚ Νικόπολη επικράτησε σήμερα Κυριακή 13/5 στο ΔΑΚ Πρέβεζας του πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα Φίλιππου Βέροιας για την 25η αγωνιστική της Γ Εθνικής (3ος Όμιλος) στον τελευταίο για φέτος αγώνα στην έδρα του με σκορ 66-60.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα προβάδισμα 7 πόνων (11-18) με τρίποντο του Βάλλα 3:48 πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου και τελείωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 15-21.  Στην επανάληψη ο Κακιούζης με τρίποντο μείωσε σε 18-21, με νέο τρίποντο του Τσιτσώνη λίγο αργότερα έγινε το 24-25 και νέα τρίποντη βόμβα του Βαγενά έφερε το ματς στα ίσα (27-27) 2:22 πριν το ημίχρονο. Με υπέροχη ασίστ του Αργυρού ο Μακρόπουλος σκόραρε για το 29-27 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στην Νικόπολη, ενώ με έμμεσο τρίποντο ο Μακρόπουλος διαμόρφωσε το 32-29 του ημιχρόνου με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους.

Ο Φίλιππος επέστρεψε στο ματς με τρίποντο του Σουτζόπουλου μείωσε σε 34-22 ενώ ισοφάρισε το ματς 8:11 πριν το δεκάλεπτο. Ο Βαγενάς, που σήμερα ήταν κυριολεκτικά παντού, έδωσε πάλι τη λύση και με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του 37-34, ενώ στη συνέχεια 5 συνεχόμενοι πόντοι του Μπάλλα που κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι έφεραν το ματς στο 42-36. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πάλι τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο ματς με τον Τσιακλακγάνο να καρφώνει για το 44-40, ενώ κλέψιμο στην επόμενη φάση και τρίποντο του Παραπούρα έκαναν το 44-43,  ο Σουτζόπουλος με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το 44-45, ενώ το τελικό χτύπημα έδωσε ο Παραπούρας με τρίποντη βόμβα για το 44-48 και το 10-0 σερί των φιλοξενουμένων. Ο Μακρόπουλος βρήκε την επιθετική λύση για την Νικόπολη και με 5 προσωπικούς του πόντους διαμόρφωσε το 47-51.

Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε νευρικά και για τις δυο ομάδες, αφού πέρασαν 3 λεπτά μέχρι ο Νίκας να σκοράρει για τη Νικόπολη για το 49-51, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίχτης έφερε πάλι το ματς στα ίσα 51-51 6:09 πριν τη λήξη. Η άμυνα της Νικόπολης έσφιξε και με 3/3 βολές από τον Τσιτσώνη και τρίποντο του Κακιούζη στη συνέχεια έγινε το 57-51 5:10 πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 59-54 αλλά νέα τρίποντο του Νίκα αυτή τη φορά έκανε το 62-54. Ο κορυφαίος των φιλοξενουμένων Σουτζόπουλος με 4 προσωπικούς του πόντους διαμόρφωσε το 65-60 που όμως δεν έφτασε, με το παιχνίδι να τελειώνει 66-60.

Τελευταίος αγώνας για την Νικόπολη την επόμενη Κυριακή εκτός έδρας με τον Φαίακα Κέρκυρας.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-29, 47-51, 66-60

Διαιτητές: Λελούδας-Κοντογιάννης (Μυζίκος)

Σ.Κ Νικόπολη ( Μυριούνης): ΒΑΓΕΝΑΣ 10, ΑΡΓΥΡΟΣ 2, ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, ΤΣΙΤΣΩΝΗΣ 6, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ 15, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ 2, ΝΙΚΑΣ 7, ΜΠΑΛΛΑΣ 15, ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ 9, ΜΠΕΛΛΟΣ.

Φίλιππος Βέροιας ( Γκίμας): ΤΟΚΑΣ Α., ΤΣΕΣΜΕΤΖΙΔΗΣ, ΤΟΚΑΣ Π., ΒΑΛΛΙΟΣ 7, ΤΣΙΑΚΛΑΚΓΑΝΟΣ 5, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 5, ΚΑΒΑΡΓΥΡΗΣ, ΚΟΘΡΑΣ, ΠΑΡΑΠΟΥΡΑΣ 16, ΣΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 19, ΚΑΝΤΑΡΚΟΣ 8.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα

Related news

Άντα Ζιώγα
Άντα Ζιώγαhttps://gosports.gr/
Η Αλεξάνδρα Ζιώγα καλύπτει την επικαιρότητα για τo GoSports.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ της παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.