Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με πολύ μουσική και χορό, και εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα θα γιορτάσει η Πρέβεζα την Καθαρά Δευτέρα, με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Δήμου, τηρώντας την παράδοση χρόνων.

Μεταξύ άλλων στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας (Σαϊτάν Παζάρι, Ρολόι, οδ.Θεοφάνους και σε πολλά ακόμη σημεία )μετά τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν Κούλουμα με ζωντανές ορχήστρες, νηστίσιμα και άφθονο κρασί με το γλέντι να κορυφώνεται το βράδυ και να τελειώνει…το πρωί.

Στο Λιμανάκι του Παντοκράτορα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί, μουσική χορό και διαγωνισμό χαρταετού.Κούλουμα με την παρουσία του Συλλόγου «Μερακλήδων» από την Άρτα , παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί και στην πλατεία του Μύτικα.  Κούλουμα όμως θα πραγματοποιηθούν και στο στο κιόσκι της Αγίας Τριάδας, στην Πλατεία της Νικόπολης, στο Μιχαλίτσι, στα Φλάμπουρα, στο Χειμαδιό, στην παραλία του Καναλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωρωπού και στην πλατεία του Δημαρχείου του Λούρου, ενώ νηστίσιμα εδέσματα θα φτάσουν (με μέριμνα του Δήμου) και στα πιο απομακρυσμένα χωριά προκειμένου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι να χαρούν την γιορτινή αυτή μέρα. Ο Δήμος θα συνδράμει σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ το προσωπικό του θα καλωσορίσει τους επισκέπτες μοιράζοντας νηστίσιμα στις 11.30 το πρωί, στο Σαϊτάν Παζάρι.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά Άρθρα

Από την ίδια κατηγορία