Η προπονήτρια του ΑΓΣ Κλεοπάτρα στο σεμινάριο Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στη Λάρισα

Η αισθητική ομαδική γυμναστική είναι ένα νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής που χρειάζεται στήριξη και ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα καθώς είναι ένα άθλημα που προσφέρει θέαμα και συζητιέται να ενταχθεί μελλοντικά και στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Στην Ελλάδα ήρθε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2014 από τη Γυμναστική Ένωση Λάρισας (Γ.Ε.Λ.) με συντονισμένες προσπάθειες μελών της και από τότε είναι μέλος Ά της IFAGG και εκπροσωπεί νόμιμα και κατ’ αποκλειστικότητα το άθλημα στην Ελλάδα. Η Γ.Ε.Λ. ως μέλος Ά έχει αναλάβει την υποχρέωση για τα έτη 2018 και 2019 να διοργανώσει έναν μεγάλο διεθνή αγώνα και έναν Παγκόσμιο μαζί με σεμινάρια κάτω από την αιγίδα της IFAGG.

Ένα άκρως εκπληκτικό και συγχρόνως εξαιρετικά σπουδαίο σεμινάριο διοργάνωσε η Γ.Ε.Λ Λάρισας και ο Κύριος Βαϊόπουλος Γιώργος με την έγκριση της IFAGG στην Λάρισα το τριήμερο που μας πέρασε και συγκεκριμένα στις 10-11-12 Νοεμβρίου στο Hotel Metropol Larisa.

Στο σεμινάριο στο οποίο έλαβε μέρος και η προπονήτρια του συλλόγου ΑΓΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Ζαντραβέλη Βασιλική, η διεθνής κριτής MARIA GARCIA TRIO ενημέρωσε για τις αλλαγές στον κώδικα  του αθλήματος και παρουσίασε το νέο πρόγραμμα της διεθνούς ομοσπονδίας με σύγχρονα οπτικοακουστικά  μέσα.

Όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο τόνισαν την ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα και ευχήθηκαν καλή επιτυχία για τους πανελλήνιους αγώνες του θα γίνουν από 1 έως 3 Δεκεμβρίου στον Αυλώνα Ωρωπού. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος και ο ΑΓΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ με δυο ομάδες, συνολικά δώδεκα αθλήτριες.

Να θυμίσουμε ότι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κλεοπάτρα συμμετέχει ενεργά από το 2015 επίσημα που έγινε και το πρώτο Πανελλήνιο στην Λάρισα. Το 2016 πήρε μέρος στο πρώτο Πανελλήνιο στη Λάρισα, το 2016 στην Αμφιλοχία και στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο. Πέρυσι ο ΑΓΣ Κλεοπάτρα κατέλαβε τη 2η θέση στην Αμφιλοχία με δυο ομάδες.

Βασίλης Κούρκουλας

Ο Βασίλης Κούρκουλας, Αρχισυντάκτης του GoSports.gr καλύπτει καθημερινά την επικαιρότητα και με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *