Πολλά τα διαιτητικά σφάλματα στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχει πέναλτι στο 5΄ουτε στο χέρι του Λαγού, αλλά ούτε και στην πτώση του Μάριν, που πέφτει πάνω στο πόδι του αντιπάλου του. Στο 89΄, στο 0-3, δεν υπάρχει οφσάιντ. Σωστά δόθηκαν κίτρινες στον Προτό και τον Ζίζιτς, μετά το τέλος του αγώνα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ

Ορθά καταλογίσθηκαν και τα δύο πέναλτι, σε ΑΕΚ και Παναιτωλικό.

ΠΑΟΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στο 88΄καλώς δόθηκε το πέναλτι στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο διαιτητής μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας στο 7΄, στο σπρώξιμο του Μπαλάφα, ενώ στο 34΄είναι αβέβαιο αν καλύπτεται ο Μασούρας, ωστόσο, επειδή η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Στις καθυστερήσεις ο Γκιοατά έπρεπε να αποβληθεί, επειδή κλώτσησε τον Μπάουμαν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η μπάλα χτυπά στο κολλημένο στο σώμα χέρι του Καρυπίδη στο 20΄και σωστά ο διαιτητής δεν δίνει πέναλτι. Στο 65΄ο Δώνης έπεσε κάτω, αλλά δεν υπήρξε πέναλτι και ορθά είδε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Ο Άλτμαν στο 71΄εστρωσε την μπάλα με το χέρι και, στην εξέλιξη της φάσης, έγινε πέναλτι από τον Ντικαμονά, αν και το παιχνίδι έπρεπε να είχε σταματήσει με φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού. Στο 90΄ο διαιτητής έκανε λάθος, καθώς δεν βρήκε η μπάλα στο χέρι του Καρυπίδη και έτσι δεν υπάρχει πέναλτι.

ΛΑΜΙΑ – ΞΑΝΘΗ

Δεν υπήρξαν εδώ αξιοσημείωτες αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Λαθεμένα είδε την κίτρινη για θέατρο ο Καρανίκας, ο οποίος, στη συνέχεια, κακώς κόπηκε με οφσάιντ.

 

Το GoSports.gr μετά την συνεργασία με την εφημερίδα Livesport της Δευτέρας  θα φιλοξενεί πλέον κάθε Δευτέρα την αρθρογραφία του κ. Περικλή Βασιλάκη, πρώην διαιτητή FIFA και καθηγητή διαιτησίας ,όπως υπάρχει και στην εφημερίδα, στην οποία ο κ. Βασιλάκης κάνει αναφορά στα αξιοσημείωτα διαιτητικά σφάλματα της αγωνιστικής που πέρασε.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Livesport της Δευτέρας όπου μας παραχώρησε το δικαίωμα αναπαραγωγής του άρθρου του κ. Βασιλάκη.