Δυναμικό ξεκίνημα για το Basket Αγάπης στα Τρίκαλα

Το «Basket Αγάπης», το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης της Stoiximan.gr Basket League 2017-18, ξεκίνησε το φετινό του «ταξίδι» από τα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο της ενέργειας που πραγματοποιείται στις πόλεις της Stoiximan.gr Basket League, και πριν από την έναρξη των αγώνων, οι φίλαθλοι καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα, παράλληλα με τη συλλογή προϊόντων που διαθέτουν οι διοργανωτές από τις τοπικές αγορές, προσφέροντάς τα σε άπορες οικογένειες και Κοινωνικά Παντοπωλεία. Επιπλέον, αθλητές των ακαδημιών των ομάδων έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στην οικονομική ενίσχυση αδύναμων κοινωνικών ομάδων, λαμβάνοντας μέρος στην εκτέλεση τριών βολών κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου. Κάθε εύστοχη βολή ισοδυναμεί με οικονομική ενίσχυση των συνανθρώπων μας.

Το φετινό μας «ταξίδι» αποτελείται από εννέα σταθμούς, καθώς μετά τα Τρίκαλα, θα ακολουθήσουν οι πόλεις του Ρεθύμνου, της Πάτρας, της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης (τόσο στην ομάδα του ΠΑΟΚ, όσο και του Άρη), της Αμαλιάδας, της Ρόδου και του Λαυρίου.

Το «Basket Αγάπης» ξεκίνησε δυναμικά καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, με αποτέλεσμα το κλειστό των Τρικάλων να πλημμυρίσει από τις προσφορές των φιλάθλων στο περιθώριο της συνάντησης Τρίκαλα BC ARIES – Προμηθέας Πάτρας για την 6η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Τα τρόφιμα αυτά σε συνδυασμό με τα τρόφιμα που προσέφερε ο Μεγάλος Χορηγός Stoiximan.gr θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων και στο Συσσίτιο της Μητρόπολης.

Στο ημίχρονο του αγώνα, ο αθλητής των Ακαδημιών της ομάδας των Τρικάλων Νίκος Σπάθης ευστόχησε σε 3 βολές και συγκέντρωσε το ποσό των 1.500€, τo οποίo σε συνδυασμό με τα 1.000€ που προσφέρει η Stoiximan.gr, θα διατεθεί για αγορά πετρελαίου για το Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών και για αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Εστιατόριο και Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.

Για την έναρξη της φετινής χρονιάς του «Basket Αγάπης», ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, υπογράμμισε, πως: «Ο θεσμός του Basket Αγάπης έχει ανακηρυχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ‘στοιχήματα’ του επαγγελματικού μπάσκετ. Αποτελεί την ανταπόδωση του χώρου του επαγγελματικού μπάσκετ στο κοινωνικό σύνολο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμπαραστάτης μας σε αυτή την ενέργεια είναι ο Μεγάλος Χορηγός του Πρωταθλήματος Stoiximan.gr. Συμβαδίζουμε στο δρόμο της κοινωνικής αλληλελγγύης και κινητοποιούμαστε με σκοπό να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Το μπάσκετ δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι ή μία διασκέδαση. Εχει κοινωνική αποστολή, την οποία ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. προσπαθεί να επιτελεί με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τα αδύναμα στρώματα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

 

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Βασίλης Κούρκουλας

Ο Βασίλης Κούρκουλας, Αρχισυντάκτης του GoSports.gr καλύπτει καθημερινά την επικαιρότητα και με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.