Βρέθηκε στην πόλη της Πρέβεζας ως σπουδαστής αφού φοιτούσε στο Τμήμα Λογιστικής από το 2011-2014. Η καριέρα του στο χώρο του ποδοσφαίρου ανοδική και αξιοζήλευτη και είναι μόλις 25 χρονών.

Ο λόγος για τον Ευβοιώτη Δημήτρη Ξουρή που μπορεί τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάλυσης αντιπάλων αλλά στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Ο Δημήτρης για όσους θυμούνται αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου την περίοδο 2013-2014, ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει στην ακαδημία του ΠΑΣ Πρέβεζα ως συνεργάτης του κ. Καραμούτσιου και του κ. Λάππα στην Κ15. Το 2013 πήρε το πρώτο δίπλωμα προπονητή στα Γιάννενα και αφού ο κ. Καραμούτσιος τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε χρέη Ενωσιακού προπονητή του έχρισε διάδοχο του στην Κ15.

Γνώστης του αντικειμένου, ιδιαίτερα προσιτός και επικοινωνιακός και έχοντας μεγάλη αγάπη στην στρογγυλή θεά δεν άργησε να εξελιχθεί.

Δάσκαλος του στην προπονητική ο Ρότσα, που ήταν στον Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο. Ακολούθησε η σχολή του Ολυμπιακού και σχεδόν αμέσως απορροφήθηκε από τον Ιωνικό στη Γ Εθνική δουλεύοντας ως βοηθός προπονητή- αναλυτής.

Την περίοδο εκείνη αρθρογραφούσε και για λογαριασμό του Sport24 ως αναλυτής αγώνων αμιγώς ποδοσφαιρικά της κορυφαίας διοργάνωσης εθνικών ομάδων, κάτι που αναγκάστηκε να αφήσει γιατί μετακόμισε στην Κύπρο.

Τίποτα τελικά στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Ο Δημήτρης τη νέα αγωνιστική χρονιά 2017-2018 θα βρίσκεται στο προπονητικό team της Παναχαϊκής, η οποία κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο στην Football League με μόνο πλέον στόχο να επιστρέψει στα σαλόνια της Super League.

Ο νεαρός τεχνικός αναλαμβάνει συνεργάτης του προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλου στο δύσκολο πρωτάθλημα της Football League, με Τεχνικό Διευθυντή της Παναχαϊκής τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή κ. Κώστα Κατσουράνη.

Και όλα αυτά στην ηλικία των 25 χρονών. Παράδειγμα για μίμηση για πολλούς γιατί τελικά τίποτα στη ζωή δεν είναι δύσκολο και ανέφικτο.