Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.00 στην οικία Αθανασιάδη (Σαπουντζάκη 4 & Λ.Βύρωνος) από τη  χορωδία Αρμονία Πρέβεζας η Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και των πολιτών για το 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην Πρέβεζα από τις 5-8 Ιουλίου 2018, με τη συμμετοχή 26 χορωδιών από 18 χώρες.

Για 4 ημέρες η Πρέβεζα θα «γεμίσει» με ήχους, μελωδίες και μουσικές από διάφορες γωνιές του κόσμου, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή χορωδίες από Βέλγιο,  Βουλγαρία, Κολομβία, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία,  Ουγγαρία, Ισραήλ, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρο και  Σλοβενία.

Ο πρόεδρος της «Αρμονίας» κ. Απόστολος Αντωνίου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για το 36ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Πρέβεζας και τον 24ο διαγωνισμό θρησκευτικής μουσικής.

Όπως ξέρετε από μεθαύριο Πέμπτη από τις 5 μέχρι τις 8 Ιουλίου του 2018 θα διοργανωθεί εδώ στην πόλη μας το 36ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Πρέβεζας και 0 24ος διαγωνισμός, σε αυτό το φεστιβάλ που ήδη έχει ξεκινήσει η διοργάνωση του εδώ και ένα χρόνο συμμετέχουν 26 χορωδίες και 33 χορωδιακά σχήματα. Έχουμε χορωδίες από 18 χώρες οι οποίες είναι το Βέλγιο,  Βουλγαρία, Κολομβία, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία,  Ουγγαρία, Ισραήλ, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος και η Σλοβενία.

Η συμμετοχή είναι μεγάλη και δείχνει και την αξία του φεστιβάλ. Πιστεύουμε ότι και φέτος θα είναι άρτια οργανωμένο και στο τέλος θα έχουμε θετικές κριτικές για την οργάνωση αλλά και για την διεξαγωγή του. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει από σήμερα το 2ο Master class, το 2ο σεμινάριο για μαέστρους το οποίο γίνεται στην οικία Αθανασιάδη. Αφού η χορωδία μας πιστεύοντας ότι πρέπει κάθε φορά να ανανεώνει το 36ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Πρέβεζας από πέρυσι διοργάνωσε το 1ο Master class. Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να διδάσκει σε αυτό ένας  διακεκριμένος καθηγητής πανεπιστημίου μουσικής και ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες, και νέος συνθέτης κλασικής μουσικής που κατάγεται από τη Σλοβενία και μαζί με αυτόν έχει και μία πανεπιστημιακή χορωδία από τις καλύτερες στην Ευρώπη και η οποία θα δώσει και κονσέρτα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο θεσμός του Διεθνούς χορωδιακού φεστιβάλ στην Πρέβεζα είναι κάτι το οποίο το περιμένει η κοινωνία, είναι ευχάριστο και μετά από 36 χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα κοινό το οποίο παρακολουθεί αυτό το φεστιβάλ. Η διαφοροποίηση του σε σχέση με τα άλλα φεστιβάλ είναι ότι διοργανώνεται σε εθελοντική βάση και αυτή είναι η ψυχή και η ομορφιά του φεστιβάλ. Εμείς ως συμβούλιο, όλοι μαζί προσπαθούμε για την καλύτερη και πιο άρτια διοργάνωση, ο καθένας έχει αναλάβει ένα τομέα και πιστεύουμε ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε μια σωστή οργάνωση.»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη τύπου: 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

[Best_Wordpress_Gallery id=”646″ gal_title=”36o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας”]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.