Χρόνια ποδοσφαιρικής εκμάθησης κουβαλάει η Ακαδημία Ποδόσφαιρου Ria Sports στην Πρέβεζα και όχι μόνο, εφόσον εδώ και κάποια χρόνια είναι και στο δίκτυο των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ τροφοδοτώντας με νέα ταλέντα διάφορα τουρνουά αλλά και σε τοπικό επίπεδο όπου παίρνει μέρος σε Παιδικό, Προπαιδικό αλλά και συμμετέχουν οι μικροί αθλητές στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Το GoSports.gr βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών του Ria Sport στο Καλαμίτσι Πρέβεζας και συνομίλησε με τον πρωτεργάτη των Ακαδημιών κ. Μανώλη Λαοποδη.

Πόσα χρόνια είστε στην εκπαίδευση νέων ταλέντων;

Η Ακαδημία του Ria Sport είναι από το 2006 και για 11χρονια. Τα 4 τελευταία είμαστε στο δίκτυο των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ όπου το δίκτυο αυτό ξεκινάει από την Βόρεια Ελλάδα και καλύπτει σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Συμμετέχετε σε πρωταθλήματα και πόσα χρόνια;

Έχουμε τα τελευταία χρόνια που συμμετέχουμε στο Παιδικό και στο Προπαιδικό και δίνουμε και παίχτες στην ΕΠΣ όπου συμμετέχουν στις μικτές ομάδες και στα πρωταθλήματα και συμμετέχουμε σε διάφορα τουρνουά υπό την αιγίδα του ΠΑΟΚ.

Από πότε ξεκινάνε οι εγγραφές στην Ακαδημία;

Τα τμήματα ξεκινάνε από 2 Σεπτεμβρίου και ο μήνας αυτός είναι η αρχή όλων των ακαδημιών αλλά τα παιδιά έρχονται όταν ξεκινούν τα σχολεία και οι εγγραφές είναι όλη την χρονιά όπου μπορεί κάποιος γονέας να φέρει το παιδί του.

Υπάρχουν κάποια μικρά ταλέντα όπου έχουν δοκιμαστεί στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ από την Ακαδημία του Ria Sport;  και πόσα παιδιά έχει αυτήν την στιγμή η Ακαδημία Ria Sport;

Εμείς τροφοδοτούμε καταρχήν το τοπικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια και από εκεί πρέπει να κάνεις μια αρχή και έτσι είναι το πιστεύω μας. Από εκεί και πέρα τα δυο τελευταία χρόνια έχω δυο παιδιά όπου τα παρακολουθεί ο ΠΑΟΚ και αύριο περιμένω για έναν από τους δυο όπου θα πάμε Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο όπου θα είναι  το τελευταίο τεστ όπου μετά από αυτό θα πάει σε ένα τουρνουά στην Γερμανία. Αυτήν την στιγμή η Ακαδημία μας έχει γύρω στα εκατό παιδιά.

Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της Ακαδημίας;

Προσπαθούμε να εντάξουμε τα παιδιά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από το ποδόσφαιρο και παράλληλα με το σχολείο και από την εμπειρία που έχουμε όσα παιδιά ασχολούνται με αυτό το άθλημα η ένταξη αυτών των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο είναι πολύ καλύτερη. Για μας πρωταρχικός στόχος είναι να έχουν υγεία, να πηγαίνουν καλά στο σχολείο, να κάνουν καλό αθλητισμό και να μπαίνουν μέσα σε οργανωμένο επίπεδο.

Ποιους προπονητές έχει η Ακαδημία Ria Sport;

Αυτήν την στιγμή στην ακαδημία μας εκτός από εμένα όπου έχω το UEFA B είναι και ο κ. Κωστής όπου αυτήν την στιγμή είναι στην Αθήνα σε σεμινάριο και έχει το UEFA C και ανάλογα τα παιδιά που θα έχουμε φέτος γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν τα δεδομένα είμαι σε επικοινωνία με ακόμη τρία άτομα.

Πέρα από την ακαδημία έχετε και μια ομάδα στο Ά τοπικό τον Α.Ο. ΡΙΑ, φέτος θα υπάρξει τροφοδοσία παιχτών από την Ακαδημία προς την ομάδα;

Αυτήν η ομάδα ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια και καταφέραμε πέρυσι να την ανεβάσουμε στην Ά κατηγορία. Είναι δύσκολο τα παιδιά να ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία έχει άλλες προοπτικές. Φέτος βάζουμε ένα παιδί του 2002 και από φέτος όπου θα είναι το  2003 προπονούνται πέντε παιδιά με την ομάδα και πιστεύουμε ότι μετά τον Ιανουάριο θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και συγχρόνως είναι και στο Παιδικό πρωτάθλημα που συμμετέχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.