Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 3 εκ. ευρώ για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων. Είναι ένα έργο που έχει ανακοινώσει με Δελτίο Τύπου η Κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, αλλά ακόμη δεν έχει ενταχθεί επίσημα!

 

«Ως Δήμος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας, όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, οι ελιές κ.α. Παράλληλα, διαθέτουμε πολύ καλές πτηνό-κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, που παράγουν εξαίρετο έργο. Η βελτίωση των αγροτικών δρόμων θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής για τους αγρότες και τους πτηνό-κτηνοτρόφους μας και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση του εισοδήματός τους.  Παράλληλα, έχουμε έτοιμες μελέτες για πολλά έργα άνω των 10 εκ. ευρώ που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το ΠΔΕ και τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τον αγροτικό τομέα και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας, δεν παίρνουμε κάποια απάντηση σχετικά με το πότε θα ενταχθούν τα χρήματα αυτά. Πώς θα βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα, εάν μας καθυστερούν στα βασικά έργα υποδομής;» σχολίασε.

 

Κατά την προ ημερησίας συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο τονίστηκε η ανάγκη για λήψη μέτρων σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων στην επαρχιακή οδό Άρτας-Ροδαυγής, στο ύψος του Έλατου Κορφοβουνίου, καθώς στο σημείο δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός και εισέρχονται στο δρόμο ανεπιτήρητα και μη ζώα. Ο Δήμος έχει στείλει σχετική επιστολή στα αρμόδια όργανα και παρακολουθεί στενά το θέμα.

 

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού στην επαρχιακή οδό από το ιστορικό Γιοφύρι μέχρι τις Κεραμάτες, μιας και υπάρχει αυτό το διάστημα έντονη κυκλοφορία λόγω και της έναρξης της περιόδου συγκομιδής των εσπεριδοειδών. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει στο παρελθόν απόφαση σχετικά με την τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, με προτεραιότητα κυρίως σε διασταυρώσεις οδών, αλλά και στις εντός οικισμού περιοχές από τις οποίες διέρχονται οι οδικοί άξονες.

 

Τέλος, έγινε αναφορά στην ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Ροδαυγής, όπου υπάρχει μόνο ένα παιδί, αλλά και των Κεραματών, με το Δήμαρχο να επισημαίνει πως κανένα Νηπιαγωγείο δεν πρέπει να κλείσει ακόμη και αν φιλοξενεί μόνο ένα παιδί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.